Eurovisiesongfestival 2024: Zo zal het podium eruitzien

De Zweedse zender SVT, die in 2024 verantwoordelijk is voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival, heeft details vrijgegeven over het podium van de komende editie. Daarop zien je hoe de Malmö Arena in Zweden een opvallend en hypermodern podium krijgt in het midden van de zaal.

Nog zo’n 4,5 maanden en het is alweer tijd voor de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival. Dat gaat, na de winst van Loreen met Tattoo, door in de Zweedse stad Malmö. Daar zullen 37 – of 38 – landen, inclusief het omstreden Israël, het tegen elkaar opnemen. De halve finales staan gepland op 7 en 9 mei, terwijl de finale volgt op 11 mei. Daarnaast weten we ook al dat de puntentelling mogelijk zal aangepast worden.

En sinds vandaag weten we ook hoe het podium in de Malmö Arena er zal uitzien. Het Eurovisiesongfestival deelde via zijn officiële kanalen namelijk enkele indrukwekkende conceptfoto’s. Daarop zien we een podium in de vorm van een kruis dat exact in het midden van het publiek zal worden geplaatst. Daarnaast zijn er beweegbare LED-kubussen, LED-vloeren, licht-, video- en podiumtechnologie waarvan de artiesten kunnen gebruikmaken om een unieke ervaring te creëren tijdens hun optreden.

Florian Wieder

“Ik ben zo blij om weer deel uit te maken van de Eurovisiefamilie!”, zegt Production Designer Florian Wieder. De Duitser was eerder ook al verantwoordelijk voor het ontwerp van het podium voor het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf (2011), Baku (2012), Wenen (2015), Kiev (2017), Lissabon (2018), Tel Aviv (2019) en Rotterdam (2021).

“Een bijzondere show neerzetten is een teamprestatie en ik ben er trots op deel uit te maken van een droomteam van professionals. Het is de juiste groep mensen om met iets anders en nieuws te komen. We hebben allemaal dezelfde visie over wat deze show zou moeten zijn en hoe we het Eurovisiesongfestival naar een hoger niveau kunnen tillen. Voor mij staat Zweden altijd garant voor goede muziek en entertainment”, klinkt het op de website van Eurovisie.

Meer
Lees meer...