Eurovisiesongfestival: Malmö in Zweden is gaststad in 2024

Nadat we eerder deze week te weten kwamen dat Zweden de gaststad voor het Eurovisiesongfestival in 2024 zou bekendmaken, is het nu ook eindelijk zover. De editie van volgend jaar zal op 7, 9 en 11 mei 2024 plaatsvinden in Malmö, een stad in het zuiden van het land.

Door de zege van Loreen trekt het Eurovisiesongfestival in 2024 naar Zweden. Daar werd de laatste weken druk gezocht naar een stad die de organisatie op zich wou nemen. Hoewel lang werd gedacht dat hoofdstad Stockholm als winnaar uit de bus zou komen, is dat nu toch niet het geval. De volgende editie van het festival trekt namelijk naar Malmö. Die stad organiseerde het festival in het verleden ook al twee keer.

Zweden

In mei van dit jaar won Loreen met Tattoo het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dat betekende ook meteen dat het gastland van het festival in 2024 bekend was. Maar daarna moest nog gezocht worden naar een gepaste gaststad met voldoende accomodaties voor de organisatie en de fans.

Daarbij ging het lang tussen drie steden: Stockholm, Gotenborg en Malmö. Zelfs het havenstadje Örnsköldsvik kwam even ter sprake. Die zou zelfs grote cruiseschepen ingezet hebben om het gebrek aan hotels en andere verblijfplaatsen in de stad op te lossen.

Malmö

Maar vandaag maakte de Europese Radio-unie (EBU) bekend dat het festival zal plaatsvinden in Malmö. Daarbij werd nog niet gepraat over een zaal of arena, maar Martin Österdahl, executive supervisor van het festival, is alvast blij met de gaststad. “Malmö heeft een speciale plek in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival”, klinkt het.

Dat is correct, want toen Loreen de wedstrijd voor het eerst won met Euphoria in 2012, werd het festival het volgende jaar ook in Malmö gehouden. “We kijken er enorm naar uit om terug te keren naar de dynamische stad met de juiste mogelijkheden en infrastructuur”, vertelt Österdahl ook nog. Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 7, 9 en 11 mei 2024.

Meer
Lees meer...