Eurovisiesongfestival maakt deze week Zweedse gaststad voor editie van 2024 bekend

Het is een belangrijke week voor fans van het Eurovisiesongfestival. Volgens Zweedse media zou de organiserende zender SVT namelijk eind deze week de gaststad van de editie van 2024 bekendmaken. Op dit moment zijn er daarvoor nog vier steden in de running.

Door de zege van Loreen trekt het Eurovisiesongfestival in 2024 naar Zweden. In welke stad het evenement dan zal doorgaan, is nog niet duidelijk. De organiserende omroep SVT sloot recent de aanmeldingsperiode voor geïnteresseerde gaststeden af, maar heeft daar nog geen officiële reactie over gegeven. Göteborgs-Posten meldt echter dat de gaststad voor 2024 eind deze week bekendgemaakt zal worden.

Stockholm, Gotenburg, Malmö of Örnsköldsvik

Volgens de website ESC Today hebben zich vier Zweedse steden kandidaat gesteld om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Kort na het openstellen van de aanmeldingen diende Stockholm al een aanvraag in. Zij zouden daarbij volgens de geruchten gebruik willen maken van een tijdelijke arena. Iets later volgde ook de kandidatuur van Gotenburg (Scandinavium). Kort voor de deadline kwamen daar met Malmö (Malmö Arena) en Örnsköldsvik (Hägglunds Arena) nog twee steden bij. Vooral die laatste stad is opvallend. Örnsköldsvik heeft namelijk amper 33.000 inwoners. Om het gebrek aan hotels en andere verblijfplaatsen in de stad op te lossen, zou het in zijn drukke haven grote cruiseschepen beschikbaar willen maken voor de vele bezoekers van het Eurovisiesongfestival.

Om zijn keuze te maken tussen deze vier kandidaten zal zender SVT kijken naar zo’n 100 criteria die zijn opgesteld. Het gaat daarbij onder andere om de beschikbaarheid van 3.500 betaalbare kamers voor bezoekers. Ook een nabijgelegen luchthaven en een goed voorzien openbaar vervoer is noodzakelijk. Naast een grote en moderne arena voor de show zelf moet er bovendien ook een perszaal zijn voor 1.200 journalisten.

Meer
Lees meer...