Joost Klein brengt ‘Europapa: Greatest Hits’ uit met zes verschillende versies van de song

Het einde van de week betekent: nieuwe muziek! Al is dat deze keer bij Joost Klein met een korrel zout te nemen. Hij bracht vandaag namelijk ‘Europapa: Greatest Hits’ uit waarbij zijn nieuwe hit zes keer in een nieuw jasje werd gestoken. Van ringtone tot official remix, het is er allemaal.

Binnen een maand begint het Eurovisiesongfestival in Malmö. Hoewel er op dit moment nog steeds heel wat politieke vraagtekens rond deze editie hangen, zijn de verschillende acts zich toch volop aan het voorbereiden op het festival. Zo ook de Nederlandse inzending Joost Klein. Hij is sinds de release van Europapa een grote favoriet bij het publiek en speelt daar ook op in.

Zo bracht hij vandaag een EP uit rond zijn inzending. Dat kleine album heet ‘Europapa: Greatest Hits’ en bevat … zes keer hetzelfde lied.

Europapa

Eind februari lanceerde Joost Klein de song waarmee hij Nederland zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. In Europapa horen we vooral Nederlands, maar ook een beetje Duits, Italiaans en Engels. Daarbij verwijst hij ook meerdere keren naar andere landen uit Europa. Ook de drop, waarin de liefde van Nederland voor de happy hardcore wordt geëerd, is een hoogvlieger.

De song kon meteen na de release al op een enorme boost rekenen. Zo werd de clip ondertussen al 17 miljoen (!) keer bekeken en steeg Joost Klein ook naar een vijfde plek bij de bookmakers.

‘Europapa: Greatest Hits’

Genoeg redenen voor Joost dus om nog meer met de song te gaan doen. En dat deed hij ook, want vanaf vandaag is het album ‘Europapa: Greatest Hits’ te beluisteren. Daarbij verrast Klein zijn fans met een retro albumcover die ons doet denken aan verzamelalbums uit 2003 én zes verschillende versies van de song.

Het gaat om de originele versie, Europapa (Official Remix) van Gladde Paling en Vieze Asbak, Europapa (Used Remix) van Used, Europapa (DJ Paul Elstak Remix) van Paul Elstak, Europapa (Sped Up) en Europapa (Ringtone).

Beluister ‘Europapa: Greatest Hits’ hier:

Meer
Lees meer...