Joost Klein maakt inzending Eurovisiesongfestival bekend: Beluister ‘Europapa’ hier

Het is zover! Ook Nederland weet met welk lied het in mei naar het Eurovisiesongfestival in Malmö zal trekken. Joost Klein stelde zijn song Europapa zonet voor tijdens een speciale uitzending van de show van Arjen Lubach. Hij zal op donderdag 9 mei in dezelfde halve finale als België optreden.

“Joost Klein, droom groot”, dat is de leuze van de Nederlandse artiest Joost Klein. En groot dromen mag, want in mei staat hij voor Nederland op het Eurovisiesongfestival. Nadat hij al maanden campagne voerde, maakte de Nederlandse jury in december bekend dat hij ook wel degelijk naar Malmö zou trekken. Vandaag dropte hij eindelijk zijn song Europapa.

Nederlandse inzending

“Zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie. Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast”, vertelde Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van het selectiecomité, eerder al over de inzending van Joost.

Toch was het tot nu wachten vooraleer ook het publiek te horen kreeg waarover hij het had. Vandaag stelde hij zijn song voor bij Arjen Lubach.

Europapa

“Het is very dutch. Het is deel van onze cultuur”, vertelt hij bij Lubach. “The place I grew up and the place I will die. I love you my friend. 12 points to The Netherlands“, zo luidt hij de song in. In de song horen we vooral Nederlands, maar zelfs ook een beetje Duits. Doorheen het lied maakt hij verschillende verwijzingen naar andere landen uit Europa.

Toch is het het refrein “Welkom in Europa, blijf hier tot ik doodga. Europapa, Europapa” en de drop die het hardst blijft hangen. Daarnaast waren er in de clip ook enkele bekende mensen te zien. Zo passeerden onder andere S10, Donnie en René Froger de revue.

Beluister Europapa hier:

Meer
Lees meer...