Eurovisiesongfestival: Mustii trekt voor ons land naar Malmö

De RTBF heeft aangekondigd wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2024. Het gaat om de Brusselse singer-songwriter Mustii. Hij zal in mei naar het Zweedse Malmö trekken om daar onze landskleuren te verdedigen. België is hiermee het eerste land dat z’n inzending bekendmaakt.

Nadat we vorig jaar als kijker inspraak kregen bij onze inzending voor het Eurovisiesongfestival, werd onze inzending voor 2024 opnieuw gekozen door de RTBF. Zij kozen voor de 32-jarige Mustii, die eigenlijk Thomas Mustin heet. Mustii is afkomstig uit Brussel en brengt binnenkort zijn derde album uit.

Mustii

Mustii is een singer-songwriter, maar daarnaast is hij ook acteur. Zo was hij te zien in de RTBF-reeks La Trêve, die wereldwijd te bekijken is op Netflix. Daarnaast was Mustii ook te zien in de Franse film Je voulais juste rentrer chez moi. Voor zijn The Royal Exchange kreeg hij de Magritte-prijs voor Beste jonge mannelijke talent.

Maar z’n grote liefde blijft muziek. Onder de artiestennaam Mustii brengt hij popmuziek, die door zijn hypnotiserende stem toch steeds een wat donker kantje heeft. Mustii bracht al twee albums uit, ’21st century boy’ en ‘It’s happening now’, en werkt op dit moment aan z’n derde album. Hij stond al op verschillende festivals zoals Les Ardentes en Les Nuits Botaniques en trad drie keer op in een uitverkochte Ancienne Belgique. Mustii werd in 2016 bekroond met de Revelatie van het jaar-award op de D6bels music awards.

2024 wordt een druk jaar voor Mustii, want hij zal zijn nieuwe album uitbrengen, terugkeren als jurylid in Drag race Belgium en te zien zijn in de film La nuit se traîne van Michiel Blanchart. En daarbij komt nu dus ook nog eens het Eurovisiesongfestival. Het lied waarmee Mustii naar het Eurovisiesongfestival trekt, zal in februari 2024 bekendgemaakt worden.

Beluister hier de meest recente single van Mustii, Skyline:

Het Eurovisiesongfestival in Malmö gaat door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024.

Meer
Lees meer...