Eurovisiesongfestival: RTBF bevestigt officieel deelname België in 2024 en geeft info over selectie inzending

Wat al zo goed als zeker was, is nu ook officieel: België zal ook in 2024 van de partij zijn op het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de Franstalige zender RTBF laten weten. Door de beurtrol met de VRT zijn zij deze keer verantwoordelijk voor de Belgische inzending. Die zal opnieuw intern gekozen worden.

De finale van het Eurovisiesongfestival ligt ondertussen al meer dan drie maanden achter ons. Toen konden we zien hoe Loreen Zweden de zoveelste overwinning schonk. Daardoor zal de wedstrijd in 2024 doorgaan in de stad Malmö.

26ste land

Het Eurovisiejaar begint telkens al de dag na de finale. Naast het zoeken naar een gaststad is het daarbij ook altijd wachten op nieuws over alle mogelijk deelnemende landen. Ieder jaar zijn er op dat vlak namelijk lichte wijzigingen. Zo krijgen we in 2024 voor het eerst in meer dan 30 jaar opnieuw Luxemburg op het Eurovisiesongfestival.

Voor de meeste landen is het herbevestigen van hun deelname echter vooral een formaliteit. Dat is ook het geval voor België. Door die officiële bevestiging staan er nu al 26 landen op de deelnemerslijst voor in Malmö. Daar komen er de komende maanden ongetwijfeld nog meerdere bij.

Interne selectie

Het is de website ESCToday die van de RTBF vernam dat België er ook in 2024 bij is. De zender liet daarbij ook meteen weten dat de Belgische inzending opnieuw intern zal gekozen worden.

De RTBF kiest de laatste jaren altijd intern zijn afgevaardigde. Meest recent was dat Jérémie Makiese in 2022. Hij haalde toen met Miss You de finale waarin hij 19de werd. Twee edities daarvoor, in 2019, haalde de Waalse inzending van België niet de finale. Eliot strandde toen in de halve finale. Loïc Nottet en Blanche haalden de edities daarvoor allebei wel de vierde plaats. Voor al deze inzendingen viste de RTBF in de vijver van het programma The Voice Belgique.

Meer
Lees meer...