Kijk hier naar een samenvatting van het afgelopen Eurovisiesongfestival … met LEGO

Het Eurovisiesongfestival ligt ondertussen al bijna drie maanden achter ons, en dus is het tijd voor een korte terugblik. Dat kan nu met een wel heel originele samenvatting. Een YouTuber maakte de finale van Eurovisie namelijk na met LEGO en goot dat alles in een geniale video.

Maar liefst 162 miljoen kijkers zagen op zaterdag 13 mei hoe Loreen haar favorietenrol waarmaakte en voor Zweden het Eurovisiesongfestival won. Ze deed, mede dankzij de stemmen van de jury, beter dan publiekslieveling Finland in een spannende finale.

Die finaleshow bevatte niet alleen 26 tegen elkaar opnemende landen met heel wat sterke inzendingen. Daarnaast was er daarvoor en tijdens de intervalact voor het tellen van de stemmen ook plaats voor veel voormalige deelnemers en zelfs winnaars van het Eurovisiesongfestival. En uiteraard waren er ook de vier presentatoren die het beste van zichzelf gaven.

LEGO

Al deze zaken kan je nu terugzien in een wel heel bijzondere samenvatting van die finale op YouTube. Iemand maakte namelijk een video van bijna tien minuten waarbij enkel LEGO-mannetjes te zien zijn. De video begint met Kalush Orchestra, de winnaar van 2022. Daarna zien we een deel van de vlaggenparade, afgewisseld met optredens van onder andere Go_A, Jamala, Tina Karol en Verka Serduchka.

Na een kort optreden van King Charles en Queen Camila en de presentatoren is het daarna tijd voor alle optredens. Voor België zien we zo natuurlijk Gustaph, met bijhorende hoed. De video bevat opvallend veel schitterende details van de artiesten, denk maar aan de lange nagels van Loreen. Achteraf is het opnieuw tijd voor voormalige deelnemers: Netta, Mahmood, Dadi Freyr, Cornelia Jakobs en Sonia. De video wordt afgesloten met de uitgebreide puntentelling en uiteraard een tweede optreden van winnaar Zweden.

Bekijk hier de finale van Eurovisie met LEGO:

Meer
Lees meer...