Left Right
scrollTop top

Iemand bouwde het afgelopen Eurovisiesongfestival na in LEGO en het is geniaal


Eurovisiesongfestival LEGO België Hooverphonic
© De LEGO-versie van Hooverphonic tijdens het Eurovisiesongfestival – Bron: YouTube LEGO: Eurovision

Het Eurovisiesongfestival ligt alweer ongeveer één maand achter ons, dus ik het tijd om nog eens terug te blikken. Een YouTubeaccount deed dat op een wel heel originele manier door het evenement tot in het kleinste detail na te maken in LEGO … en het resultaat is werkelijk indrukwekkend.

Het YouTubeaccount ‘LEGO: Eurovision‘ begon iets minder dan een jaar geleden. Het Eurovisiesongfestival kon toen door de coronacrisis niet doorgaan en dus maakte het account een filmpje van meer dan zes minuten met alle nummers die zouden deelgenomen hebben aan de editie van 2020. Alleen plakte hij of zij daarvoor niet gewoon de bestaande clipjes aan elkaar, maar werd alles nagebouwd in LEGO.

Het afgelopen jaar herhaalde het YouTubeaccount dat kunststukje nog enkele keren: voor de Netflix-film Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga, voor Junior Eurovision en voor de Zweedse voorrondes Melodifestivalen.

Vlaggenceremonie, optredens en puntentelling

Zijn hazenwerk spaarde de creatieveling echter op het echte Eurovisiesongfestival 2021. De finale daarvan werd volledig nagebouwd en nagespeeld in een filmpje van meer dan acht minuten. Dat begint met de vlaggenceremonie, gevolgd door de presentatoren en daarna uiteraard alleen optredens. Maar daarmee is het nog niet gedaan. Zo klinkt er eerst nog eens “Start voting now” waarna we enkele ex-winnaars – of toch hun LEGO-variant – zoals Sandra Kim, Måns Zelmerlöw, Lordi en Duncan Laurence aan het werk zien.

Maar het Eurovisiesongfestival zou het het Songfestival niet zijn als het zou eindigen met de iconische puntentelling. En ook in LEGO is de spanning te snijden, maar ook hier wint de Italiaanse rockband Måneskin met nummer Zitti e Buoni. Op het podium roept zanger Damiano dan ook zijn intussen gekende quote “Rockn roll will never die

Bekijk het indrukwekkende filmpje hier


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…