‘Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga’ staat nu op Netflix!

Eurovisiefans, vandaag is het jullie hoogdag! Want vanaf nu kan je genieten van het fictieve Eurovisiesongfestival in de vorm van de film Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga. De film met Will Ferrell en Rachel McAdams staat nu op Netflix.

Het is een moeilijk jaar voor fans van het Eurovisiesongfestival. Zij zagen door de coronapandemie namelijk hun jaarlijkse feestweek aan hun neus voorbijgaan. Maar gelukkig is er Netflix dat dit jaar met een eigen Eurovisiesongfestival komt.

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga

De film werd gemaakt door Will Ferrell (bekend uit onder andere Anchorman en Elf) die er ook zelf de hoofdrol in speelt. Daarnaast zijn er ook rollen weggelegd voor Rachel McAdams (bekend uit Mean Girls en The Notebook), Dan Stevens (bekend uit de live-actionversie van Beauty and the Beast), Pierce Brosnan (bekend als James Bond) en de zangeres Demi Lovato.

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga volgt de IJslandse groep Fire Saga, bestaande uit Lars Erickssong (Will Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams). Het is hun levenslange droom om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival en die droom gaat eindelijk in vervulling. In de film zal te zien zijn hoe het duo alles uit de kast haalt om het Songfestival te winnen.

Trouw aan het concept

In een interview met het echte Eurovisiesongfestival leggen de makers en de acteurs uit waar het idee vandaan komt. Uit de trailer en de eerste clip die we voorgeschoteld kregen, was al af te leiden dat de makers duidelijk hun huiswerk hebben gemaakt. De film zal namelijk barsten van de verwijzingen naar het echte songfestival.

Van kledingwissels tot Graham Norton, alle ingrediënten voor een geslaagde Eurovisiefinale passeren de revue. Zo krijgen de fans dit jaar toch nog hun welverdiende Eurovisiesongfestival.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga:

Hier kan je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix terugvinden.

Meer
Lees meer...