Eurovisiefilm van Netflix krijgt trailer vol Songfestivalklassiekers

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga verschijnt op vrijdag 26 juni op Netflix. En eindelijk hebben we een trailer gekregen voor de Eurovisiefilm met Will Ferrell en Rachel McAdams in de hoofdrollen. Echte fans van het Eurovisiesongfestival zullen zeker wel een paar dingen herkennen.

Eurovisiefans hebben opnieuw iets om naar uit te kijken, want hoewel het Eurovisiesongfestival dit jaar niet kon doorgaan, komt er een heerlijk alternatief aan. De film Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga zal namelijk vanaf vrijdag 26 juni te zien zijn op Netflix. En als we de trailer mogen geloven, wordt het een film vol Eurovisieklassiekers.

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga

Toen Netflix in 2018 bekendmaakte dat Will Ferrell werkte aan een film over het Eurovisiesongfestival, deed dat heel wat wenkbrauwen fronsen. Vooral bij de fans van het Songfestival werd het nieuws niet al te best onthaald. Want een Amerikaan die een film gaat maken over het typisch Europese liedjesfestijn, dat voelt toch wat raar.

Maar Will Ferrell deed uitgebreid z’n huiswerk. In 2018 reisde hij zo af naar Portugal om het Eurovisiesongfestival van dichtbij mee te maken. En zijn onderzoek heeft duidelijk z’n vruchten afgeworpen, want in de trailer is te zien dat de film een herkenbare Eurovisie-stempel heeft.

Trailer

Eurovision Netflix
Screenshot YouTube

In de trailer komen we eindelijk meer te weten over het verhaal van Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga. De film zal zoals we als wisten het IJslandse duo Lars Erickssong (Will Ferrell, bekend van Anchorman en Elf) en Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams, bekend van Mean Girls en The Notebook) volgen. We komen te weten dat de twee al van toen ze klein waren, ervan droomden om ooit het Eurovisiesongfestival te winnen. Met hun groep Fire Saga proberen ze die droom waar te maken. Al is dat niet makkelijk.

Hun directe omgeving bestaat uit mensen die absoluut geen fan zijn van het Eurovisiesongfestival. Zo is de “belachelijk knappe” vader van Lars, Erick Erickssong (gespeeld door oud-James Bond Pierce Brosnan), allesbehalve gewonnen voor het idee en schaamt hij zich zelfs voor z’n zoon. Maar uiteindelijk lukt het Lars en Sigrit dan toch en mag Fire Saga deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Daar komen ze oog in oog te staan met hun tegenstanders. We maken in de trailer alvast kennis met de flamboyante en fliterige Rus Alexander Lemtov (Dan Stevens, die eerder nog te zien was als het Beest in Beauty and the Beast). De andere kandidaten leren we nog niet kennen, maar we weten al dat Demi Lovato in de film te zien zal zijn. En het zou uiteraard een schande zijn om haar niet te laten zingen.

Bekijk hier de trailer van Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga:

Eurovisie-classics

Voor de echte Eurovisiefans is de trailer alvast een geweldige verzameling aan Eurovisieklassieres. Wie met een bingo naar het Eurovisiesongfestival kijkt, zal tijdens het kijken van de film op Netflix ook wel wat hokjes kunnen wegstrepen. Zo zien we dat de Russische Alexander Lemtov gezorgd heeft voor dansers in strakke gouden broekjes en maakt hij in zijn act ook gebruik van een andere klassieker: de kledingwissel. Maar we worden ook getrakteerd op een waar Eurovisiefenomeen dat natuurlijk ook niet kon ontbreken: Graham Norton in hoogsteigen persoon.

Eurovision Netflix
Screenshot YouTube

Maar ook Lars en Sigrit halen alle Eurovisieclichés uit de kast. Zo zijn ze op een bepaald moment over het podium aan het vliegen met grote vleugels, maar is Lars ook te zien in een levensgroot hamsterwiel zoals we enkele jaren geleden ook te zien kregen op het echte Eurovisiesongfestival. Verder is in de trailer ook al een groep te zien wie wel heel hard lijkt op Lordi, de inzending waarmee Finland het Eurovisiesongfestival in 2016 wist te winnen. Zouden de monsters in de Netflixfilm ook met de overwinning naar huis gaan?

Bekijk hier nog eens Eurovisiewinnaar Lordi:

Volcano Man

We maakten eerder al kennis met het nummer waarmee Lars en Sigrit zullen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Het nummer getiteld Volcano Man heeft werkelijk alles in huis om een Eurovisiehit te worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van traditionele gezangen, zijn de outfits voorzien van een flinke dosis glitter en zit er ook een onvermijdelijke modulatie in het nummer. Het nummer werd geschreven door de Zweedse producers Gustaf Holter en Christian Persson. En de Zweden hebben natuurlijk een ijzersterke Eurovisiereputatie. Het land wist in de afgelopen acht edities van het Eurovisiesongfestival namelijk twee keer te winnen, met Loreen in 2012 en Måns Zelmerlow in 2015.

Het nummer werd ook niet echt ingezongen door Rachel McAdams, maar wel door Molly Sandén, die nog deelnam aan het Junior Eurovisiesongfestival voor Zweden. Het nummer Volcano Man werd ook al onder handen genomen door twee echte Eurovisiedeelnemers. Daði Freyr, die normaal dit jaar IJsland zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, maakte zijn eigen interpretatie van het nummer en dat klinkt opnieuw verbluffend goed. De IJslander en zijn groep Gagnamagnið werden met hun aanstekelijke nummer Think About Things dit jaar gezien als topfavoriet voor de eindoverwinning. IJsland heeft nog niet beslist of Daði & Gagnamagnið volgend jaar opnieuw mogen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival.

Vulcano Man werd recent nog eens onder handen genomen door een deelnemer van het Eurovisiesongfestival. Deze keer was het de Estse Elina Nechayeva. Zij nam in 2018 deel aan het Eurovisiesongfestival in Lissabon met het operanummer La Forza. Ze eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. Elina gaf ook haar eigen toets aan Volcano Man door het in een operajasje te gieten.

Eurovision verschijnt op vrijdag 26 juni op Netflix. Tot dan kan je natuurlijk kijken naar een serie uit onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...