Netflix lost eerste clip uit Eurovisiefilm met Will Ferrell en Rachel McAdams

We zaten dit jaar dan wel zonder officieel Eurovisiesongfestival, dankzij Netflix wordt het windmachinevormig gat in ons hart toch opgevuld. Want de streamingdienst komt met een eigen Eurovisiesongfestival, in de vorm van een fictiefilm, gemaakt door Will Ferrell en Andrew Steele. Waarbij Ferrell ook te zien is in een van de hoofdrollen.

Toen Netflix aankondigde dat ze een film over het Eurovisiesongfestival gingen maken, deed dat wel wat wenkbrauwen fronsen. Want een Eurovisiefilm, zou die niet gemaakt moeten worden door Europeanen? Maar nu is de eerste video uit de film er en die toont dat Will Ferrell en co goed hun huiswerk hebben gedaan.

Eurovision

De film zal Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (of afgekort Eurovision) heten en het verhaal vertellen van het IJslandse duo Lars Erickssong en Sigrit Ericksdottir, gespeeld door Will Ferrell (bekend van Anchorman en Elf) en Rachel McAdams (bekend van The Notebook en Mean Girls). Het duo is de IJslandse inzending voor het Eurovisiesongfestival en maakt zo hun levensdroom waar. De film zal het duo volgen tijdens de voorbereidingen voor de grote show en zal dus ook hun concurrenten in beeld brengen.

Naast Will Ferrell en Rachel McAdams duiken er in de film nog wel wat grote namen op. Zo zullen ook Demi Lovato, Dan Stevens en oud-James Bond Pierce Brosnan in de film te zien zijn. Brosnan zal in de film de rol van de vader van Lars spelen, Erick Erickssong. Dan Stevens kruipt in de film in de huid van Alexander Lemtov. Hij deelde al een foto van zijn personage en daaruit blijkt dat hij de Russische inzending zal spelen. En die vraagt om veel blote torso’s en Eurovisieproof gouden leggings. Het geheel is dus very Eurovision. Demi Lovato krijgt in de film dan weer de naam Katiana. En aangezien zij ook echt kan zingen, zal zij waarschijnlijk nog een tegenstander worden van Lars en Sigrit. Verder is ook Graham Norton al bevestigd voor de film. Hij zal zichzelf spelen en zal dus de commentator worden voor de Britse uitzending van het Eurovisiesongfestival.

Teaser

De film kreeg nu een eerste teaser in muzikale vorm. Het gaat om het nummer Volcano Man, gezongen door Lars en Sigrit. Dit zal dus waarschijnlijk hun Eurovisie-inzending worden. En we moeten eerlijk toegeven: het heeft heel wat in huis om een Eurovisiehit te worden.

Zo draagt Rachel McAdams een glitterjasje en is Will Ferrell gehuldigd in “traditionele” klederdracht. Daarnaast heeft het duo ook synthesizers meegenomen en is er naast een paar vocale uithalen zelfs plaats voor een vleugje traditionele gezangen. Waardoor het geheel wel iets wegheeft van de Noorse inzending van het Eurovisiesongfestival vorig jaar.

Bekijk hier het nummer Volcano Man van Lars Erickssong (Will Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams):

Zweedse procucenten

Het nummer klinkt heel geschikt voor het Eurovisiesongfestival en da’s niet helemaal toevallig. Het werd namelijk geschreven door Zweedse producers, het land met het op één na meeste overwinningen op het Eurovisiesongfestival.

Het nummer werd ook niet echt ingezongen door Rachel McAdams, maar wel door Molly Sandén, die nog deelnam aan het Junior Eurovisiesongfestival voor Zweden. Nadien waagde ze nog drie keer haar kans in de voorrondes van het echte Eurovisiesongfestival, maar nu zal haar stem voor het eerst te horen zijn op het (fictieve) Eurovisiesongfestival.

Lanceringsdatum

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga zou eigenlijk verschijnen in de week van het Eurovisiesongfestival. Maar door de coronapandemie werd de liedjeswedstrijd ineens verschoven naar volgend jaar. Op de Netflixfilm hoeven we gelukkig niet zo lang te wachten.

Bij de teaser werd namelijk bekend gemaakt dat de film op vrijdag 26 juni zal verschijnen op Netflix. Nog iets meer dan een maand geduld dus en dan kunnen we toch kijken naar een Eurovisiesongfestival.

Eurovision verschijnt op 26 juni op Netflix. Tot dan kan je natuurlijk kijken naar een reeks uit onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...