Gustaph lost nieuwe videoclip voor ‘Because Of You’ voor Pride Month

Het is ondertussen al bijna drie weken geleden dat Gustaph ons land met zijn nummer Because Of You een zevende plaats bezorgde op het Eurovisiesongfestival. Because Of You groeide uit tot een anthem voor de queergemeenschap en dat zet Gustaph nu nog eens extra in de verf met een nieuwe versie van de videoclip, speciaal voor Pride Month.

Juni staat traditioneel bekend als Pride Month en is een maand waarbij de LGBTQ+-gemeenschap extra in de verf wordt gezet. Gustaph, onze inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2023, heeft speciaal voor Pride Month een nieuwe videoclip gelost voor zijn nummer Because Of You.

Because Of You (The Pride Edition)

Gustaph deelde vandaag een gloednieuwe videoclip voor zijn Eurovisiehit Because Of You. Het nummer kreeg in maart al een officiële videoclip, maar nu is er dus een nieuwe versie. Het gaat om een speciale Pride Edition, waarbij de LGBTQ+-gemeenschap centraal staat. We zien Gustaph opnieuw dansen in de videoclip, maar zien ook verschillende dragqueens en voguers passeren.

In de videoclip zijn naar Gustaph ook weer zijn drie vaste backing vocals – Sandrine Van Handenhoven, Monique Harcum en Chantal Kashala – te zien. Ook PussCee West, die te zien was op het podium van het Eurovisiesongfestival, is in de clip te zien, net als de andere dansers Suzume en Joffrey Anane. Tot slot duiken ook dragqueens Veronika, Lola McQueen, Angel 666, Krietjur en Martyrio op in de nieuwe clip.

Ook het Eurovisiesongfestival zelf gebruikt Because Of You om Pride Month te vieren. Zo deelde het officiële account gisteren nog een fragment uit het nummer en de nieuwe Progress Pride-vlag om de start van Pride Month te vieren. “Het is hartverwarmend om te zien hoe de boodschap van de song betekenis heeft voor vele mensen”, klinkt het bij Gustaph. “We konden geen beter moment kiezen dan het begin van de Pride Month om deze versie van de video te releasen. Een ode aan de queer community !”

Bekijk hier de nieuwe videoclip voor Because Of You van Gustaph:

Meer
Lees meer...