Eurovisiesongfestival: Gustaph dropt videoclip voor ‘Because of You’

Binnen twee maanden is het tijd voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Voor ons land zal Gustaph een gooi doen naar de titel. Dat doet hij met Because of You, waarvan hij vandaag de videoclip op de wereld loslaat.

In januari koos het Vlaamse publiek ervoor om Gustaph naar het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool te sturen. Dat komt ondertussen alsmaar dichterbij en ondertussen heeft de zanger ook zijn videoclip gelost.

Eurovisiesongfestival

Dat de komende editie van het Eurovisiesongfestival er een beetje anders zal uitzien, stond al even vast. Voor het eerst in lange tijd wordt het festival namelijk niet georganiseerd door het winnende land. Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne zal Liverpool in Engeland de gaststad worden. Daar zal het festival gepresenteerd worden door drie Britten en één Oekraïense.

Ook het stemmen zal anders verlopen. Tijdens de halve finale heeft de jury dit naar namelijk geen inspraak. Dat betekent dat alle finalisten zullen worden gekozen door de kijkers zelf. Dat publiek wordt tijdens de volgende editie ook uitgebreider.

Ook niet-deelnemende landen kunnen namelijk stemmen. Die stemmen zullen dan worden samengebracht onder de noemer ‘Rest of the World’ die net zoals alle andere landen 12 punten kunnen uitreiken. De kijkers uit die landen zullen online kunnen stemmen, maar zullen zich daarvoor wel moeten identificeren met een kredietkaart.

Because of You

Voor ons land zal Gustaph het Kanaal oversteken met zijn song Because of You. Hij werd eerder dit jaar door het Belgische publiek verkozen en zal voor het eerst optreden tijdens de halve finale op donderdag 11 mei. Als hij genoeg stemmen haalt van het publiek zal hij doorstoten naar de grote finale op zaterdag 13 mei.

Vandaag dropt Gustaph alvast de officiële videoclip van zijn inzending. Daarin zien we Gustaph zijn innerlijke James Bond bovenhalen, zien we verschillende iconische dansmoves én krijgen we ook meteen de lyrics van de song te zien. Het is nu afwachten of ook de performance van de zanger tijdens het Eurovisiesongfestival hierbij zal aansluiten.

Bekijk de videoclip hier:

Meer
Lees meer...