Eurovisiesongfestival: Bookmakers niet enthousiast over Belgische inzending Gustaph

Sinds vorige week weten we wie België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023 in Liverpool. Gustaph won met Because of You namelijk de Vlaamse voorronde bij VRT en mag zich dus klaarmaken voor de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Daar zal hij wel heel wat criticasters moeten overtuigen, want de bookmakers lijken voorlopig niet overtuigd van onze inzending.

Na zeven jaar afwezigheid vierde Eurosong afgelopen zaterdag zijn wederoptreden op de VRT. De voorronde om een Belgische kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival bestond uit zeven kandidaten die hoopten een ticket voor Liverpool te bemachtigen.

Gustaph

Vooraf was Gustaph zeker niet de topfavoriet, maar door een goed liveoptreden en enkele mindere prestaties van zijn concurrenten pakte hij toch de overwinning. Daarvoor ging hij zeer nipt The Starlings, gala dragot en Chérine vooraf.

Doordat die kleine verschillen en het feit dat veel kijkers niet konden stemmen door technische problemen was er achteraf veel commotie over de zege van Gustaph. Ondertussen zijn we vijf dagen verder en blijkt ook de rest van Europa niet helemaal overtuigd van de Belgische inzending.

Bookmakers

Door de goede prestaties van België de voorbije jaren op het Eurovisiesongfestival stond ons land voor Eurosong op een veertiende plaats bij de bookmakers. Na de bekendmaking van Gustaph met Because of You als inzending is België weggezakt naar een 25ste plaats.

Meer
Lees meer...