Eurosong 2023: Met deze songs zullen de Belgische kandidaten het publiek proberen overtuigen

Het is bijna zover. Op 14 januari kunnen fans van het Eurovisiesongfestival op Eén terecht voor de grote finale van Eurosong. Daarin nemen zeven kandidaten het tegen elkaar op met maar één doel: ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023 in het Britse Liverpool. Vandaag maakt de VRT alvast bekend met welke songs de kandidaten zullen deelnemen.

Binnen een maand weten we al wie in mei voor ons land naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool trekt. Voor de eerste keer in zeven jaar wordt die artiest opnieuw verkozen via preselecties. In die preselecties nemen zeven kandidaten deel met elk twee verschillende songs. En daarvan liet de VRT alvast kleine stukjes op het publiek los. Dit zijn de songs waarmee de artiesten de jury en het publiek zullen proberen overtuigen.

Songs

Ameerah

De eerste in het rijtje is Ameerah. Zij was al te zien in de eerste editie van Idool in 2003 en nam het jaar nadien al deel aan Eurosong met het nummer Don’t Stop The Music. Nu, 10 jaar later, probeert ze het dus nog eens. En dat zal ze doen met twee popsongs, The Carnaval en Armageddon. Beide liedjes gaan over de universele kracht van aanvaarding. Ze roepen op om jezelf en elkaar graag te zien.

Chérine

De tweede deelnemer is de 27-jarige Chérine uit Antwerpen. Zij was in 2017 te zien in The Voice van Vlaanderen, waarin ze het tot de liveshows schopte. Chérine kiest voor twee songs in het Frans. Met ça m’ennuie pas neemt Chérine je mee in haar kleurrijke wereld en in mon étoile toont ze haar gevoelige kant. Beide songs zijn geschreven door de zangeres zelf.

gala dragot

De jongste deelnemer is de amper 17 jaar oude gala dragot uit Grimbergen. Haar kan je kennen uit The Voice Kids. Ze won het programma namelijk in 2019, toen ze dus 14 jaar oud was. De songs waarmee ze zal deelnemen aan Eurosong 2023 zouden zomaar uit het repertoire van Billie Eilish kunnen komen. Met t’inquiète en emotion ollie brengt ze twee ingetogen songs.

Gustaph

Gustaph stond, waarschijnlijk zonder dat je het doorhad, al twee keer op het podium van het Eurovisiesongfestival. Stef Caers, zoals hij echt heet, was namelijk een achtergrondzanger voor Sennek in 2018 en Hooverphonic in 2021. Maar deze keer probeert hij het dus solo. Met zijn songs Because Of You en The Nail wil hij als queerartiest af van het hokjesdenken.

Hunter Falls

De tweede mannelijke deelnemer is de 27-jarige Tchiah Ommar Abdulrahman, die onder de artiestennaam Hunter Falls deelneemt. Ook hij was eerder al te zien in The Voice. Om zijn kans te wagen in Eurosong, kiest hij voor de songs Ooh La La en Home. Beide liedjes zijn melodieuze popsongs die gekruid worden door zijn Koerdische roots.

Loredana

Een van de twee bekendste deelnemers aan deze voorronde is zonder twijfel Loredana. Zij brengt, deze keer zonder 2 Fabiola, twee songs van verschillende makelij. De eerste is Dream In Colours, dat werd geschreven door een groep songwriters met heel wat ervaring binnen Eurovision. Het tweede lied is You Lift Me Up, geschreven door onder andere zanger Udo en Pat Krimson.

The Starlings

De andere twee populaire artiesten die meedoen, zijn The Starlings. Echte Eurovisie-fans weten natuurlijk nog dat Tom in 2010 al eens meedeed aan het festival met Me and My Guitar. Dat succes proberen The Starlings nog eens over te doen want een van de songs, Oceanside, is door dezelfde mensen geschreven. Daarnaast is er ook Rollercoaster. Opvallend: bij beide songs doet Tom het zonder gitaar.

Bekijk hier alvast een compilatie van alle songs:

Meer
Lees meer...