Eurovisiesongfestival 2023: Belgische preselecties met 7 kandidaten en grote finale in Paleis 12

Nog geen halfjaar geleden won Oekraïne het Eurovisiesongfestival van 2022, maar toch zijn de voorbereidingen voor de volgende editie al volop aan de gang. Die editie zal doorgaan in het Engelse Liverpool. Daar zal natuurlijk ook een Belgische act een gooi doen naar de overwinning. Wie dat zal worden, zal worden uitgemaakt in een grote show van de VRT. Daarvan is nu ook het verloop bekendgemaakt.

Wie zal België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van 2023 in Liverpool? Dat is de vraag die de VRT en de rest van het land zich de komende maanden zal stellen. De opvolger van Jérémie Makiese zal worden gekozen in een aantal liveshows. Daarin zullen zeven mogelijke kandidaten optreden, dat meldt Songfestival.be. Uiteindelijk zal een van hen schitteren op het grootste podium van Europa.

Eurovisiesongfestival 2023

Vorige week maakten de BBC en EBU bekend dat Liverpool het Eurovisiesongfestival zal organiseren in 2023. De stad haalde het nipt van Glasgow. Het Verenigd Koninkrijk nam de organisatie van winnaar Oekraïne over nadat de EBU oordeelde dat het risico te groot was om het festival in Oekraïne te laten plaatsvinden. Het festival zal wel de Oekraïense cultuur, muziek en community vieren tijdens de show.

Maar of ook ons land iets te vieren zal hebben tijdens de grote show, dat valt af te wachten. Onze vertegenwoordiger zal namelijk gekozen worden tijdens een reeks liveshows op de VRT. Daarin zullen zeven kandidaten het tegen elkaar opnemen met elk twee songs. Dat nieuws heeft de VRT ondertussen ook al aan Songfestival.be en Het Laatste Nieuws bevestigd.

De preselecties zouden plaatsvinden in het voorjaar van 2023 met een grote finale in Paleis 12 in Brussel. Daar zal elke kandidaat nog maar met één overgebleven nummer deelnemen. Wie de deelnemers zijn, is nog niet bekend. Ook een exacte datum voor de grote finale is er nog niet.

Meer
Lees meer...