Billie Eilish brengt onverwacht twee gloednieuwe nummers uit: ‘TV’ en ‘The 30th’

Billie Eilish heeft zopas nieuwe muziek gelost! Daarbij gaat het om twee gloednieuwe liedjes: TV en The 30th. Dat deed de zangeres compleet onverwacht als een cadeautje aan haar fans. De twee songs maken deel uit van haar nieuwe EP ‘Guitar Songs’.

Het is al van 2021 geleden dat we nog nieuwe muziek hoorden van Billie Eilish. Dat jaar bracht ze haar album ‘Happier Than Ever’ uit, waarmee ze nu ook op wereldtournee is. Nu heeft de zangeres compleet uit het niets twee grote cadeautjes gedropt voor haar fans. De cadeautjes kwamen totaal onverwacht in de vorm van twee gloednieuwe songs.

Nieuwe songs

Billie Eilish loste zonet twee nieuwe nummers, getiteld TV en The 30th. Ze maken deel uit van haar nieuwe EP ‘Guitar Songs’, liet de zangeres weten op Instagram. Daarbij schreef ze: “Deze songs betekenen zo veel voor mij, daarom ben ik supergelukkig dat ik ze nu kan delen met jullie”. Beide liedjes zijn gemaakt met de hulp van haar broer Finneas.

Het lied TV hebben de fans in het Verenigd Koninkrijk wel al eens gehoord. De broer en zus brachten de nieuwe song toen samen voor de allereerste keer live. “We hebben al sinds 2017 of 2018 geen nieuw liedje meer live gebracht voordat het uit was”, zei Billie op het optreden. Ondertussen zet Billie haar ‘Happier Than Ever World Tour’ verder. Daarmee gaat ze nog halthouden in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

TV en The 30th

Het nummer TV is overduidelijk een break-upsong. Daarin zingt Billie namelijk over wat er gebeurt als je pas uit elkaar bent met iemand. “I just wanna watch TV. So I don’t have to watch you leave. I put on Survivor just to watch somebody suffer“, klinkt het. Daarnaast omschrijft ze in het lied ook hoe ze haar vrienden verloor doordat ze enkel ogen had voor haar lief op dat moment. “Maybe I’m the problem“, zingt Billie nog.

Net als TV start The 30th ook met enkel een gitaar. Daarbij denken we dat de titel van de song verwijst naar een datum waarop er een accident plaatsvond. In het nummer lijkt ze zich namelijk af te vragen wat er had kunnen gebeuren als het op een andere dag was. “If you changed anything, would you not have survived? You’re alive, you’re alive, you’re alive!“, zingt Billie.

Beide nieuwe nummers op het EP ‘Guitar Songs’ zijn via hier te beluisteren.

Meer
Lees meer...