Eurovisiesongfestival: Gustaph stoot vlot door naar finale en doet gouden zaken bij bookmakers

Donderdagavond stond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op de agenda. Daarin was het de beurt aan ons land om een poging te doen om een finaleplaats te veroveren. In een halve finale, die duidelijk toch een niveau lager was dan de eerste, wist Gustaph zich overtuigend te plaatsen met zijn nummer Because of You.

Het Eurovisiesongfestival-avontuur van Gustaph is nog niet voorbij. Hij wist zich te plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival en is duidelijk een fan favorite geworden in Liverpool.

Gustaph

Net zoals in de eerste halve finale werden er in de tweede halve finale ook tien tickets voor de finale uitgedeeld. Die waren iets schaarser dan in de eerste halve finale, want nu ging het om 16 deelnemers tegenover 15 in de eerste halve finale.

De tweede halve finale werd overspoeld door de kleur roze, ballades en valse noten. Hoewel ook Gustaph aantrad in het roze, viel hij toch op tussen de andere acts. En dat werd door Europa beloont met een ticket voor de finale. In de finale krijgt Gustaph het gezelschap van Albanië, Cyprus, Estland, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Australië, Armenië en Slovenië uit de tweede halve finale. Zij nemen het op tegen de kleppers uit de eerste halve finale, de Big Five en regerend winnaar Oekraïne.

Fan favorite

Wat ook duidelijk te merken was tijdens de tweede halve finale, was de populariteit van Gustaph en zijn nummer. Zo werd Because of You in de zaal luidkeels meegezongen en werd er euforisch gereageerd in het publiek toen België genoemd werd.

Die populariteit is ook de bookmakers niet ontgaan. Voor de eerste halve finale was ons land te vinden op een vrij teleurstellende 28ste plaats. Nadat er enkele landen afvielen in de eerste halve finale steeg België al naar de 25ste plaats. Net voor de tweede halve finale ging het al om de 21ste plaats. Maar sinds zijn optreden tijdens de halve finale is Gustaph al gestegen naar de 15de plaats. Als hij in de finale inderdaad die plaats haalt, wordt het onze beste notering sinds 2017, toen we met Blanche en City Lights de vierde plaats haalden.

Bekijk hier nog eens het optreden van Gustaph tijdens de halve finale:

Meer
Lees meer...