Eurovisiesongfestival: Gustaph maakt opnieuw indruk tijdens laatste repetities voor halve finale

Het is D-day voor Gustaph op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. In de tweede halve finale probeert hij vanavond namelijk een plaats bij de top tien en dus een ticket voor de grote finale van komende zaterdag te bemachtigen. De kansen daarop lijken alvast opnieuw gestegen.

Kort na de overwinning van Gustaph op Eurosong zakte België weg bij de bookmakers. Europa leek niet meteen fan van Because of You en dus was. Een plaats in de finale op het Eurovisiesongfestival leek dan ook lange tijd heel ver weg.

Liverpool

Maar sinds Gustaph aangekomen is in Liverpool gaat het beter en beter. Al tijdens de eerste repetitie maakte hij indruk en steeg hij meteen opnieuw bij de bookmakers. Sinds begin deze maand staat België volgens de voorspellingen dan ook opnieuw in de top tien voor de tweede halve finale.

Die lijn trok hij ook woensdag door. Hij maakte zowel bij de eerste als bij de tweede generale repetitie indruk op het publiek en de aanwezige pers. “Ik had het gevoel dat we gefocust waren en dat de performance binnenkwam. Ik voelde me ook comfortabel op het podium. Maar ik ben een perfectionist en een aantal kleine dingen moeten we nog verbeteren. We gaan de beelden nu analyseren”, zei hij aan VRT NWS na de eerste dress rehearsel zonder publiek.

Publiek enthousiast

’s Avonds volgde dan de eerste voorstelling met publiek. De voorbije jaren was dat ook het moment waarop de jury’s van de verschillende landen punten gaven. Dit jaar wordt er in de halve finales echter opnieuw enkele met televoting gestemd. Daardoor was het optreden van Gustaph woensdagavond iets minder belangrijk. Toch zal het hem het nodige vertrouwen hebben gegeven. Volgens berichten op sociale media was het publiek tijdens Because of You namelijk oorverdovend luid.

Het zorgde er alvast voor dat hij het nog iets beter doet bij de bookmakers. Die geven hem ondertussen al 83 procent kans op een finaleplaats.

Luister hier naar Gustaph tijdens de generale repetitie op het Eurovisiesongfestival:

Meer
Lees meer...