Eurovisiesongfestival: Luister hier naar Gustaph tijdens de preparty in Barcelona

Binnen ongeveer anderhalve maand gaat het Eurovisiesongfestival echt van start in Liverpool. Dat wil zeggen dat de deelnemende artiesten op dit moment volop bezig zijn met promo. En dat bracht de Belgische inzending Gustaph naar Barcelona, waar hij voor het eerst zijn nummer Because of You live aan Europa liet horen.

In januari kozen het Vlaamse publiek én een uitgebreide jury er tijdens Eurosong ervoor om Gustaph naar het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool te sturen. Hij zal daar tijdens de tweede halve finale op donderdag 11 mei met het lied Because of You proberen een plaats af te dwingen in de finale. Die gaat door op zaterdag 13 mei.

Barcelona

De laatste rechte lijn naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool is ondertussen ingezet en die bracht Gustaph afgelopen weekend naar Barcelona. Daar stond hij op het podium van de Barcelona Eurovision Party. Naast de Belgische kandidaat waren daar ook onder andere Tvorchi uit Oekraïne, Mae Muller uit het Verenigd Koninkrijk en Blanco Paloma uit Spanje aanwezig.

Gustaph stond in Barcelona op het podium in een opvallend oranje broekpak. Hij had zijn vaste backing vocals Chantal Kashala en Monique Harcum mee. Sandrine Van Handenhoven, die hem in Liverpool ook zal vergezellen, was er nog niet bij. De act van Gustaph was zeer gelijkend aan die waarmee hij Eurosong heeft gewonnen. Het ziet er dus naar uit dat we ook op het Eurovisiesongfestival zoiets mogen verwachten. Ook qua stem was Gustaph opnieuw feilloos.

Kijk en luister hier naar Gustaph met Because of You:

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei te volgen op Eén. De grote finale volgt op zaterdag 13 mei.

Meer
Lees meer...