Eurovisiesongfestival: Dit zijn op dit moment de 8 populairste inzendingen op Spotify

Het Eurovisiesongfestival komt steeds dichterbij. Op 9 mei gaat de grootste liedjeswedstrijd van het jaar van start in Liverpool en dat betekent ook alle landen ondertussen hun inzending hebben bekendgemaakt. Maar welke inzending is op dit moment al het populairst?

Dat de komende editie van het Eurovisiesongfestival er een beetje anders zal uitzien, stond al even vast. Voor het eerst in lange tijd wordt het festival namelijk niet georganiseerd door het winnende land. Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne zal Liverpool in Engeland de gaststad worden. Daar zal het festival gepresenteerd worden door drie Britten en één Oekraïense.

Voor ons land zal Gustaph het Kanaal oversteken met zijn song Because of You. Daarmee zal hij eerst door de tweede halve finale op donderdag 11 mei moeten geraken. Tijdens die halve finale heeft de jury dit jaar geen inspraak. Dat betekent dat alle finalisten zullen worden gekozen door de kijkers zelf.

Maar naar welke acht songs luisteren die kijkers op dit moment al het meest? Wij zochten het uit op Spotify. Daarbij moeten we wel melden dat sommige songs al langer op de streamingdienst staan dan andere.

8. Oekraïne

De winnaar van vorig jaar doet het ook dit jaar al zeker niet slecht. Op de achtste plek schittert het duo TVORCHI met Heart Of Steel. Oekraïne wil hiermee een boodschap van hoop meegeven en doet dat (opnieuw) met een krachtige song.

Op Spotify is dat alvast goed voor 1.526.071 streams. Bij de bookmakers staat het land op dit moment op een derde plek met 13 procent.

7. Spanje

Daarna volgt Spanje. Zij sturen net zoals vorig jaar een solo vrouw. Deze keer is het aan Blanca Paloma met haar song Eaea. Zij won het Benidorm Fest en kreeg daarmee een rechtstreeks ticket naar het Europese podium in Liverpool. Haar song Eaea is volledig in het Spaans.

Op Spotify telt het lied ondertussen 1.853.085 streams. Bij de bookmakers staat ze op een zesde plaats.

6. Frankrijk

Ook onze Zuiderburen staan in de huidige top 8 van de Eurovisiesongfestival-fans op Spotify. Frankrijk stuurt dit jaar La Zarra met Évidemment. Net zoals Spanje kiest ook zij voor een lied in haar eigen taal. Dat dat goed kan werken, bewees Frankrijk twee jaar geleden al met Barbara Pravi. Zij eindigde toen tweede na Måneskin.

Op Spotify staat de teller van de song op dit moment op 1.972.156 streams. Van de bookmakers krijgt La Zarra een elfde plaats.

5. Tsjechië

Een van de grotere verrassingen in deze lijst is Tsjechië. Zij sturen de meisjesgroep Vesna met My Sister’s Crown. Die song gaat vooral over gelijkheid. Niet alleen bij man en vrouw, maar bij iedereen. Ook dit lied wordt in de eigen taal gezongen. Het lijkt een populaire trend te zijn in deze lijst.

Met 2.679.943 streams op Spotify doet Tsjechië het op dit moment wel duidelijk beter dan Frankrijk. Maar dat kan ook komen door het feit dat het lied al langer op de streamingdienst staat. Volgens de bookmakers zal het land zevende eindigen.

4. Finland

Een van de grote favorieten dit jaar is dan weer Finland. Zanger Käärijä waant zich met Cha Cha Cha in bizarre sferen en laat dat nu net zijn waar het Eurovisiesongfestival wel van lijkt te houden. Käärijä zingt in het Fins en doet dat in een excentriek kostuum en de nodige beats.

Ook op Spotify is de Finse zanger razend populair. Daar zit het lied ondertussen al aan 8.308.580 streams. Daarmee doet het bijna vier keer beter dan Tsjechië. Bij de bookmakers staat Finland op een tweede plek.

3. Zweden

De eerste plek bij de bookmakers gaat namelijk naar Loreen met Tattoo. Zij werd afgelopen weekend als laatste inzending bekendgemaakt. De zangeres is daarna meteen tot topfavoriet gekatapulteerd. Dat komt natuurlijk doordat Loreen in 2012 het Eurovisiesongfestival al eens won met Euphoria.

Loreen maakt haar favorietenrol ook waar op Spotify. Daar staat het lied nog geen drie weken online en behaalde het nu al de 12.055.308 streams.

2. Noorwegen

Maar toch is er een ander Scandinavisch land dat op dit moment iets beter scoort op de streamingdienst. Het gaat om Queen Of Kings van de Noorse Alessandra. Zij won Melodi Grand Prix, de Noorse voorselectie voor het festival. Haar song gaat over “de kracht van vrouwen en de kracht om jezelf te kunnen zijn”.

Op Spotify overtuigt de song alvast met 23.628.641 streams. Maar dat kan natuurlijk ook komen door het feit dat het al sinds januari op de streamingdienst staat. Volgens de bookmakers belandt Alessandra in mei op een vierde plek.

1. Italië

Op de eerste plek prijkt dan weer Italië met zanger Marco Mengoni. Mengoni won dit jaar Sanremo, de Italiaanse voorselectie. Tien jaar geleden, in 2013, deed hij al eens mee aan het Eurovisiesongfestival. Nu probeert hij het nog eens met Due Vite, opnieuw een song in de eigen taal.

Als we Spotify mogen geloven, is Italië alvast de grote winnaar met 28.912.545 streams. Maar volgens de bookmakers zal de Italiaan toch maar op een dertiende plek eindigen.

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei te volgen op Eén. De grote finale volgt op zaterdag 13 mei.

Meer
Lees meer...