Eurovisiesongfestival: Mae Muller (25) vertegenwoordigt gastland Verenigd Koninkrijk

De deelnemerslijst van het Eurovisiesongfestival begint stilaan vorm te krijgen. Zo kondigde het Verenigd Koninkrijk vandaag aan dat Mae Muller hen zal vertegenwoordigen met het liedje I Wrote A Song.

Het Eurovisiesongfestival start binnen twee maanden. Dringend tijd dus dat de acts bekend worden gemaakt. Met Mae Muller zal het Verenigd Koninkrijk direct aanvatten in de finale op 13 mei.

Wie is ze?

Je zou haar kunnen kennen van Better DaysI Just Came To Dance en American Psycho met Trippie Red en Marshmello. Ze stond al in de Britse en Amerikaanse hitlijsten en mocht optreden in de tv-show van Jimmy Fallon. Nu zal ze dus op het grootste podium van Europa terechtkomen, dat van het Eurovisiesongfestival. Daar zal ze het gastland vertegenwoordigen met I Wrote A Song.

“Deelnemen aan zo’n enorme muziekwedstrijd is gewoon geweldig”, reageerde Mae. Ze omschreef haar deelname ook als ‘een droom’. De zangeres is relatief onbekend, maar trad eerder op als voorprogramma van de populaire Britse popgroep Little Mix en deed als kind mee in de videoclip van Mika’s nummer Grace Kelly.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de laatste landen die hun act onthullen. Het grootste deel van de in totaal 37 deelnemende landen heeft al een artiest en liedje bekendgemaakt. Ook hoort het gastland bij de ‘big five’ en zal het zo direct aanvatten in de finale.

Gaststad

Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in gaststad Liverpool. Dit omdat Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, het vanwege de oorlog niet kan organiseren. Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar tweede in Turijn, met het nummer Space Man van Sam Ryder en is zo de logische vervanger.

Sam Ryder.- Bron: Dawn Fletcher-Park/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Alle tickets zijn uitverkocht. De mensen die er geen hebben, zullen dus van thuis moeten kijken naar onder andere Mae Muller en Gustaph, de Belgische inzending.

Meer
Lees meer...