Ticketverkoop Eurovisiesongfestival start op 7 maart

Wie het Eurovisiesongfestival eens live wil meemaken, zal op dinsdag 7 maart paraat moeten staan. Want dan start de ticketverkoop. Dit jaar gaat ’s werelds grootste muziekcompetitie door in Liverpool. In totaal zijn er tickets voor negen liveshows.

Jaarlijks vindt het Eurovisiesongfestival plaats, en dit jaar is het in Liverpool. Vorig jaar won Oekraïne, maar door de oorlog kan het event daar niet doorgaan. Zo treedt het Verenigd Koninkrijk nu op als gastland.

Negen liveshows

Net als bij voorgaande edities zijn er negen shows waarvoor tickets te koop zijn. Het gaat om de twee halve finales en de finale en telkens ook de laatste repetities van die shows. De prijzen lopen op tot 290 pond (326 euro) voor een ticket voor de halve finales. Voor de finale gaat de prijs van een kaartje tot 380 pond (428 euro). Kaartjes zijn alleen te koop via het Britse platform ‘Ticketmaster’. Fans worden aangeraden om voor aanvang van de verkoop op 7 maart al een account aan te maken. De echte ticketverkoop begint in België om 13 uur die dag.

Eerder werd al bekend dat er 3.000 tickets worden gegeven aan Oekraïense vluchtelingen die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Liverpool omdat Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, vanwege de oorlog niet in staat is om het evenement te houden. Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar tweede.

Wat kunnen we verwachten?

Presentatoren Graham Norton, Julia Sanina, Hannah Waddingham en Alesha Dixon zullen de 160 miljoen kijkers van over de hele wereld verwelkomen in gaststad Liverpool.

De eerste halve finale vindt plaats op 9 mei. Daar nemen vijftien landen aan deel, waaronder Ierland, Israël, Nederland, Noorwegen en Zweden. België komt op 11 mei in de tweede halve finale aan bod met Gustaph en zijn lied Because of You. Hierin zal het samen met landen als Oostenrijk, Denemarken, IJsland en Litouwen strijden voor een plaats in de finale.

Uit elke halve finale gaan er tien landen door naar de finale. Die vindt plaats op 13 mei. Daarin treden ook Oekraïne aan, de winnaar van vorig jaar, en Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, leden van de zogenoemde ‘big five’.

Buiten de liveshows in de arena, biedt het Eurovisiesongfestival een hele reeks gratis evenementen aan. Hieronder valt bijvoorbeeld ‘EuroFest’: een spectaculaire culturele overname van twee weken, beginnend op 1 mei. Britse en Oekraïense artiesten zullen samenwerken aan gloednieuwe opdrachten verspreid over het stadscentrum, waarover later nog gecommuniceerd zal worden. Er worden ook activiteiten gepland om gemeenschappen en steden in het Verenigd Koninkrijk samen te brengen.

Meer
Lees meer...