Mika officieel aangekondigd als een van de hosts van het Eurovisiesongfestival

Mika, die we vooral kennen als zanger van nummers als Grace Kelly, Happy Ending en Relax, Take It Easy, is officieel een van de drie hosts van het Eurovisiesongfestival van 2022. Hij zal bijgestaan worden door Laura Pausini en Alessandro Cattelan.

Over precies 100 dagen gaat het Eurovisiesongfestival van 2022 van start. En sinds kort weten we wie Nikkie de Jager, Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley zullen opvolgen. De drie hosts werden aangekondigd tijdens de tweede show van Sanremo Music Festival 2022. Dat is het programma waarin de vertegenwoordiger van Italië op het Eurovisiesongfestival gekozen wordt.

Mika

Het lijkt misschien vreemd dat Mika, een Brits-Libanese zanger, het Eurovisiesongfestival in Italië presenteert. Maar het is eigenlijk best logisch. Mika zetelt namelijk al enkele jaren in de jury van X Factor Italia en is een bekend gezicht voor de Italiaanse televisiefans. Daarnaast is het natuurlijk ook handig dat de zanger perfect Engels én Frans kan, want hij bracht een groot deel van z’n kindertijd door in Parijs.

Mika wordt bijgestaan door de Italiaanse zangeres Laura Pausini, die vooral bekend is door haar song La Solitudine uit 1993, en de Italiaanse tv-presentator Alessandro Cattelan. Die laatste presenteerde jarenlang X Factor Italia en is dus geen vreemde voor Mika. Daarnaast kent hij ook Måneskin uit het programma. De rockband werd namelijk tweede in X Factor Italia in 2017.

Bekijk hier de eerste foto van de drie hosts van het Eurovisiesongfestival 2022:

België

Ons land koos vorig jaar in september als eerste land z’n vertegenwoordiger. De keuze viel daarbij op Jérémie Makiese. Hij won in 2019 The Voice Belgique. Het nummer waarmee hij naar het Eurovisiesongfestival trekt, is voorlopig nog niet bekend.

Wat we wel al weten, is dat Jérémie Makiese te zien zal zijn in de tweede halve finale op donderdag 12 mei. Daarin zal hij proberen om een plekje in de finale op zaterdag 14 mei te veroveren.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op 10, 12 en 14 mei in Turijn.

Meer
Lees meer...