Mika gaat waarschijnlijk het Eurovisiesongfestival van 2022 presenteren

He could be brown, he could be blue, he could be violet én hij kan de volgende presentator van het Eurovisiesongfestival in Italië worden. Zanger Mika zou in de running zijn om de derde presentator van het jaarlijkse Europese muziekfestival te worden. Hij zou het podium gaan delen met Laura Pausini en Alessandro Cattelan, die hun contract al ondertekend hebben. Of de zanger ook officieel zal presenteren, zal volgende week bekend gemaakt worden.

Door de overwinning van Måneskin op het Eurovisiesongfestival van 2021 in Rotterdam zal de editie van 2022 plaatsvinden in Turijn, Italië. Dat wil dus ook zeggen dat de organisatie op zoek moet gaan naar drie presentatoren die al naam maakten in het land. Dat zouden volgens bronnen Laura Pausini, Alessandro Cattelan en … Mika worden. De officiële bekendmaking zal volgen tijdens Sanremo, een festival waar ook de inzending van het land van dit jaar zal worden meegedeeld.

Mika

De samenstelling van de jury werd gedeeld door het Italiaanse persbureau Adnkronos, dat meldt RTL Boulevard. Volgens dat bureau zal zanger Mika volgende week worden aangesteld als derde presentator voor het Eurovisiesongfestival, dat op 10 mei 2022 van start gaat in Turijn. De zanger zou samen met zangeres Laura Pausini, die vooral bekend is door haar song La Solitudine uit 1993, en de Italiaanse tv-presentator Alessandro Cattelan op het grote Europese podium staan. Die keuze zou vooral gemaakt zijn omdat het trio perfect Engelstalig is.

Zanger Mika is al jaren bekend over heel de wereld. Vooral zijn hits Grace Kelly, Love Today en Relax, Take It Easy werden op het einde van de nillies overal meegezongen. Daarna verdween de Brits-Libanese zanger even van de radar, maar later dook hij onder andere op in de Italiaanse versie van The Voice. Doordat de zanger al jaren een vaste waarde is op de Italiaanse televisie, is het geen verrassing dat hij ook voor deze gelegenheid gevraagd zou worden.

België en Nederland

Ondertussen werd ook bekend gemaakt in welke halve finale de Belgische en Nederlandse inzendingen zullen aantreden. Nederland zal met zangeres S10 in de eerste halve finale op 10 mei te zien zijn, terwijl zanger Jérémie Makiese, de Belgische inzending, pas in de tweede halve finale op 12 mei moet optreden. Wij hopen alvast beide landen terug te zien in de grote finale op 14 mei 2022.

Bekijk hieronder de videoclip van Mika’s Grace Kelly:

Het Eurovisiesongfestival zal dit jaar plaatsvinden van 10 tot en met 14 mei in Turijn.

Meer
Lees meer...