Jérémie Makiese vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival: Dit mogen we van hem verwachten

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft z’n keuze voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Opnieuw kiest het voor de winnaar van The Voice Belgique. Jérémie Makiese is 20 jaar oud en won de wedstrijd eerder dit jaar. Dit is wat we van hem mogen verwachten.

Na Roberto Bellarosa, Loïc Nottet, Blanche en Eliot gaat de RTBF opnieuw voor een deelnemer van The Voice Belgique als inzending voor het Eurovisiesongfestival. Die strategie leverde ons met Loïc Nottet in 2015 en Blanche in 2017 al twee keer de vierde plaats op in de internationale liedjeswedstrijd. En met de winnaar van 2021, Jérémie Makiese, zal ons land het nu nog beter proberen doen.

Vlaams kantje

De 20-jarige Jérémie Makiese heeft Congolese roots en woont in Ukkel in de Brusselse rand. Maar hij werd geboren in Antwerpen waar hij de eerste zes jaar van z’n leven doorbracht. Daardoor is hij ook tweetalig en zo een perfecte vertegenwoordiger voor ons land.

Jérémie is niet alleen actief in de muziekwereld, maar ook in de sportwereld timmert hij aan zijn carrière. Zo tekende hij recent een contract als doelman bij Excelsior Virton in klasse 1B.

Jérémie Makiese

Franstalig België leerde Jérémie Makiese enkele maanden geleden kennen met zijn imposante blind audition in The Voice Belgique waar hij het nummer Jealous van Labirinth bracht. Meer dan één lijn had hij daarbij niet nodig om drie van de vier juryleden (waaronder Loïc Nottet) te laten draaien en na de volgende zin werd dat al vier op vier.

Doorheen het seizoen bleef Jérémie opvallen met zijn grote stembereik dat perfect tot z’n recht kwam in ballades. Daarbij kan Jérémie als geen ander emotie overbrengen in z’n optredens. Maar met zijn versie van Leave the door open van Silk Sonic toonde hij ook dat hij ook enkele danspasjes kan zetten tijdens het zingen. Jérémie liet al weten dat zijn muzikale helden Stromae, Damso en Michael Jackson zijn. Zo zullen we in zijn inzending, die later bekendgemaakt zal worden, mogelijk die invloeden terughoren.

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats in mei in Italië.

Meer
Lees meer...