Eurovisiesongfestival: RTBF maakt Belgische inzending bekend op 15 september

De Belgische Franstalige openbare omroep RTBF zou op 15 september bekendmaken wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2022. De wedstrijd gaat in mei volgend jaar, na de overwinning van Måneskin, door in Italië.

Nadat de VRT het afgelopen Eurovisiesongfestival koos voor Hooverphonic als deelnemers, is het volgend jaar opnieuw aan de RTBF om iemand af te vaardigen. Volgens de Franstalige radiozender Vivacité zal die opvolger op 15 september bekendgemaakt worden.

“Persoonlijkheid”

Om 8.40 zou de artiest die België in Italië mag vertegenwoordigen zichzelf voorstellen in het radioprogramma Le 8/9. Volgens de berichten gaat het om een “persoonlijkheid“, waaruit dus blijkt dat het om een zanger of zangeres gaat en niet om een groep. Waarschijnlijk krijgen we het lied zelf nog niet te horen op 15 september.

De RTBF heeft de voorbije jaren de gewoonte om een relatief onbekende artiest te kiezen die naam maakte in The Voice Belgique. Met twee vierde plaatsen in 2015 (Loïc Nottet) en 2017 (Blanche) bleek dat regelmatig een succesvolle strategie te zijn. In 2019 strandde Eliot wel in de halve finale.

Italië

Het Eurovisiesongfestival gaat in 2022 door in Italië na de overwinning van de overwinning van Måneskin dit jaar. Volgens de Italiaanse media zijn met Milaan, Bologna, Turijn, Pesaro en Rimini nog vijf steden in de running als gaststad. Hoofdstad Rome viel eerder al af omdat het niet de vereiste zaal heeft.

Meer
Lees meer...