‘Young Royals’-acteur Omar Rudberg waagt zich aan het Eurovisiesongfestival

Leuk nieuws voor de fans van de Netflixreeks Young Royals. Acteur Omar Rudberg, die Simon speelt in de serie, zal deelnemen aan de Zweedse preselecties van het Eurovisiesongfestival. Het is niet de eerste keer dat Omar deelneemt, want hij probeerde het eerder ook al als lid van de boysband FO&O en al eens solo. Omar zal dit jaar met het lied Moving Like That de Zweedse jury proberen overtuigen.

In de zomer van 2021 maakte het publiek kennis met de Zweedse serie Young Royals. Een verhaal waarin een prins door wangedrag naar een internaat wordt gestuurd en verliefd wordt. Een van de belangrijkste rollen in die serie is weggelegd voor de 23-jarige acteur Omar Rudberg. Een jong Zweeds-Venezolaans talent die naast acteren ook met muziek bezig is. Omar bracht al verschillende singles uit, die elk meer dan een miljoen streams op Spotify tellen. En nu waagt hij dus zijn kans om Zweden te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn in mei 2022.

Jeugdidool

Voor zijn rol in Young Royals was Omar lid van de grootste boysband die Zweden op dat moment kende, namelijk FO&O. Het is ook met die band dat de zanger voor het eerst deelnam aan de preselecties. Nadien deed hij ook nog eens solo een gooi naar een plaatsje op het Europese podium. “Derde keer goede keer”, zal Omar gedacht hebben, want dit jaar staat hij er gewoon opnieuw. Maar natuurlijk zijn er een aantal zaken veranderd. Zo heeft de Zweedse acteur en zanger ondertussen een gigantische fanbase uitgebouwd. Samen met collega-acteur Edvin Ryding, die Wilhelm speelt in Young Royals, staat Omar symbool voor acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap in Zweden en ver daarbuiten.

Vooraleer Omar het grote podium van het Eurovisiesongfestival in Turijn kan betreden, zal hij eerst moeten winnen van 27 andere acts. Alle acts worden tegen elkaar uitgespeeld in vijf halve finales en een grote finale waar de beste tegen de beste zullen strijden. De jonge acteur zal deelnemen met de nieuwe song Moving Like That. Wij verwachten alleszins dat Omar een grote kans maakt om de Zweedse inzending in Turijn te worden.

Luister hieronder alvast naar een andere single van Omar:

Meer
Lees meer...