Verenigd Koninkrijk kiest voor TikTokker Sam Ryder als inzending voor Eurovisiesongfestival

Het is een fijne dag voor de liefhebbers van het Eurovisiesongfestival, want naast België heeft ook het Verenigd Koninkrijk zijn inzending vandaag bekendgemaakt. Elk jaar eindigen de Britten zo goed als laatste, maar dit jaar willen ze daar met zanger en TikTokker Sam Ryder verandering in brengen. Hij zal Europa (en Australië) proberen te overtuigen met Space Man.

Het is geen geheim dat het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival vaak eindigt met 0 punten. Ook vorig jaar was dat het geval, toen het zanger James Newman stuurde. Toch willen de Britten dat dit jaar zien veranderen. Ze sturen zanger Sam Ryder, die ondertussen ook bekend is geworden op TikTok en daar meer dan 12 miljoen abonnees telt.

Space Man

Hoewel het Verenigd Koninkrijk een van de landen is waar de meeste supersterren vandaan komen, slaagt het er toch al jaren niet meer in om succesvol te zijn op het Eurovisiesongfestival. De Britten mogen als grote geldschieters altijd meteen naar de finale, maar worden daar vaak al snel vergeten. Op Lucie Jones met Never Give Up On You na, slaagde het er de laatste zeven jaar niet meer in om de top 20 te halen.

Daar moet zanger Sam Ryder nu op zijn eentje verandering in gaan brengen met zijn lied Space Man. Ryder is een artiest die tijdens de lockdown aan populariteit heeft gewonnen dankzij TikTok. De zanger scoorde er goed met allerlei covers van onder andere Adele en The Weeknd, en speelde door zijn succes op de app ook al een aantal concerten over heel Europa. Nu krijgt hij dus de kans om op hét grootste podium van Europa te staan, en dat doet hij met Space Man, een verhalende song over de wereld en astronauten.

Beluister Space Man van Sam Ryder hier:

Bekijk ook een aantal van zijn TikToks:

@samhairwolfryder LOVE this BTS banger! 💛 who’s watching my first live tomorrow?!! 🎉 #btsarmy #fypシ #fupage #kpop #kimnamjoon #jungkook #jimin #jeonjungkook #xyzcba ♬ original sound – Sam Ryder
@samhairwolfryder LEAN ON ME ❤️ link in bio 😃⚡️ #billwithers #billwitherschallenge #leanonme #leanonmechallenge #fyp #fupage #sing #singingchallenge ♬ original sound – Sam Ryder
Meer
Lees meer...