Ed Sheeran: “Ik vraag elk jaar aan m’n manager of ik naar het Eurovisiesongfestival mag”

Ed Sheeran is na een lange pauze terug met een nieuw nummer, Bad Habits. De zanger was (via videoverbinding) te gast in de Nederlandse talkshow Humberto. Daar sprak hij over zijn jarenlange liefde voor het Eurovisiesongfestival.

Dat het Verenigd Koninkrijk het de laatste jaren niet zo goed doet op het Eurovisiesongfestival, werd tijdens de editie van 2021 wel heel pijnlijk duidelijk. Het land kreeg zowel van de jury als van de kijker geen punten en eindigde zo helemaal laatst met 0 punten.

Ed op Eurovisie

Ed Sheeran was te gast bij Humberto op de Nederlandse zender RTL. Presentator Humberto Tan vertelde daarbij dat Måneskin een week eerder nog te gast was, waarop Ed Sheeran enthousiast reageerde. “F*ck yeah. Het Eurovisiesongfestival is mijn favoriete ding om te bekijken elk jaar. Ik hou ervan!”

De logische volgende vraag was dan natuurlijk of hij zelf geen ambitie had om deel te nemen. En die blijkt hij – onder invloed weliswaar – wel te hebben. “Elk jaar word ik dronken tijdens het Eurovisiesongfestival en dan stuur ik naar m’n manager: ‘Ik wil ook eens meedoen’. Hij antwoordt dan altijd: ‘Not on my watch‘. Maar ik denk dat als ik het zou doen, Europa opnieuw van Engeland moet houden en ik denk niet dat dat gaat gebeuren.” Wanneer Humberto dan zegt dat Europa wél van Engeland houdt, verwijst Ed meteen naar de Eurovisieuitslagen. “Elk jaar wordt Engeland laatste. Altijd, elk jaar.”

Favorieten

Dat Ed Sheeran een echte Eurovisiefan is, wordt daarna duidelijk. Zo vertelt hij dat Duitsland (dat bovendien met 3 punten op de voorlaatste plaats eindigde) een van z’n favorieten was en hij kan zelfs nog een stukje meezingen van I Don’t Feel Hate van Jendrik. Het nummer van Nederland was hij – zoals zovelen – dan weer al vergeten.

Maar hij besluit met dat hij Måneskin de juiste winnaar vond. “Ik vond dat Italië het beste nummer en de beste act had. IJsland vond ik ook geweldig. Maar Italië was echt heel, heel goed.”

Bekijk hier nog eens het winnende optreden van Måneskin:

Bekijk hier de videoclip van het nieuwe nummer van Ed Sheeran, Bad Habits:

Meer
Lees meer...