Eurovisiesongfestival: Jérémie Makiese zal België vertegenwoordigen met ‘Miss You’

De kogel is door de kerk. Zanger Jérémie Makiese zal België op het Eurovisiesongfestival vertegenwoordigen met het lied Miss You. Het lied is een combinatie van sterke vocals, hip hop en soul. Miss You sprong meteen naar de negende plek bij de bookmakers.

Op 12 mei is het zover, dan begint het Eurovisiesongfestival in het Italiaanse Turijn. De laatste weken maakten alsmaar meer landen bekend welke artiest en welke song ze naar het grootste Europese podium gingen sturen, en vandaag volgde België.

Miss You

Dat The Voice Belgique-winnaar Jérémie Makiese ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn, dat wisten we al even. Maar nu heeft de Waalse zender RTBF ook bekendgemaakt met welk lied hij naar Italië trekt. Miss You is volgens Makiese een perfecte mix tussen soul, gospel en R&B. De song ging deze ochtend in première op de radiozender Vivacité en was kort daarna ook op de Vlaamse zenders te horen.

Jérémie wil met zijn muziek mensen samenbrengen en omschrijft Miss You als als dé perfecte Belgische mix: “Een mengeling bewijst dat je alle stijlen op een harmonische manier kunt samenbrengen en tot een eenheid vormen. Ook dat is Belgisch, en het beantwoordt totaal aan wat ik ben!”

Kansen

Met de release van Miss You springt België meteen naar een negende plek bij de bookmakers. Makiese doet een beetje denken aan die andere ex-kandidaat uit The Voice, Loïc Nottet. Hij scoorde in 2015 hoog met Rhythm Inside, en ook Jérémie kan wel eens hoog gaan scoren met zijn stijl. De kans is groot dat de Belgische inzending nog een aantal plaatsjes zal stijgen, maar tot nu toe staat Kalush Orchestra uit Oekraïne nog steeds sterk op kop met Stefania. Italië en Zweden sluiten die top 3 af, terwijl het lied van Zweden nog niet bekend is.

Beluister Miss You hier:

Meer
Lees meer...