Eurovisiesongfestival: Gustaph stelt backing vocals voor, met verrassende nieuwkomer

Sandrine Van Handenhoven trekt in mei mee met Gustaph naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De bekend zangeres zal namelijk, samen met Chantal Kashala en Monique Harcum, als achtergrondzangeres op het podium tijdens de Belgische inzending Because of You.

In januari kozen het Vlaamse publiek én een uitgebreide jury er tijdens Eurosong ervoor om Gustaph naar het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool te sturen. Hij zal daar tijdens de tweede halve finale op donderdag 13 mei met het lied Because of You proberen een plaats af te dwingen in de finale. Die gaat door op zaterdag 15 mei.

Sandrine Van Handenhove

Dat de laatste rechte lijn richting Liverpool is ingezet, werd vandaag duidelijk. Gustaph stelde namelijk eerder op de dag de videoclip van Because of You voor. En daarbij viel ook iets op. In vergelijking met zijn optreden in Paleis 12 twee maanden geleden was er deze keer namelijk een derde backing vocal bijgekomen. Het gaat om niemand minder dan Sandrine Van Handenhove.

De ondertussen 38-jarige Sandrine Van Handenhove brak in 2004 door dankzij een derde plaats in Idool. Ze bracht daarna zowel solo als met een band meerdere albums uit. Met I Feel the Same Way werd ze in 2008 tweede in Eurosong, achter O Julissi van Ishtar. Het nummer zou uiteindelijk een van haar grootste hits worden.

Belofte

Sindsdien is het iets stiller rond de muziekcarrière van Sandrine Van Handenhove, maar achter de schermen bleef ze actief. “Sandrine heeft ook op mijn plaat meegezongen”, zei Gustaph daarover in Goeiemorgen Morgen op Radio 2, via VRT NWS. “Voor de finale van Eurosong had ze een andere verplichting, maar we hadden aan elkaar beloofd: als ik zou doorgaan, dan gaat ze mee. En ze is haar belofte nagekomen.” 

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op dinsdag 11 mei en donderdag 13 mei te volgen op Eén. De grote finale volgt op zaterdag 15 mei.

Meer
Lees meer...