Eurovisiesongfestival: Gustaph maakt indruk tijdens eerste repetitie

Volgende week is het alweer Eurovisieweek. Dat betekent dat de repetities in Liverpool van start zijn gegaan. Daarbij kregen we een eerste blik op de vernieuwde act van onze Belgische inzending Gustaph. En die valt in de smaak bij de aanwezige pers.

Het Eurovisiesongfestival staat officieel voor de deur. Binnen precies één week, op dinsdag 9 mei 2023, is het tijd voor de eerste halve finale. België komt pas in actie in de tweede halve finale, maar is al druk aan het repeteren. Bij de eerste repetitie wist Gustaph alvast te imponeren met een vernieuwde en grotere act voor zijn nummer Because of You.

Danser

De grootste vernieuwing van de act van Gustaph is een danser die mee op het podium te vinden is. Het gaat om PussCee West, die een levende legende is in de ballroomscène. PussCee West maakt deel uit van The House of West en is een ervaren voguer die het optreden naar een hoger niveau zal tillen met zijn moves.

Door de toevoeging van PussCee wordt onze inzending nu gezien als een “celebration of queerness” wat in de smaak valt bij de vele LGBTQ+-fans van het Eurovisiesongfestival. Ook de tekst van het nummer voelt aan als empowering voor personen uit de LGBTQ+-gemeenschap, die traditioneel sterk vertegenwoordigd zijn bij de fans van het Eurovisiesongfestival.

Bookmakers

De goede eerste repetitie van Gustaph heeft ook positieve gevolgen voor zijn positie bij de bookmakers. De bookmakers bundelen de inzet voor de deelnemers nummers bij verschillende gokkantoren. Hoe meer mensen inzetten op de overwinning van een nummer, hoe hoger dat nummer komt te staan bij de bookmakers.

België bevond zich in die ranking al maandenlang rond de 30ste plaats, maar sinds de repetitie van Gustaph zijn we enkele plekjes gestegen naar de 27ste plaats. Daarnaast voorspellen de bookmakers ook dat we de finale zullen halen. Nadat we daarbij lang rond de 10de en 11de plaats te vinden waren en dus nét wel of nét niet door zouden gaan, is België nu te vinden op de 8ste plaats wat een rooskleurigere voorspelling is.

Bekijk hier de eerste videobeelden van de act van Gustaph:

@eurovision The party gets started in Liverpool and it’s all because of YOU Gustaph ??? #Eurovision2023 #Eurovision @Gustaph ♬ original sound – Eurovision

Bekijk hier ook enkele foto’s van de eerste repetitie van Gustaph:

Meer
Lees meer...