Wie wint het Eurovisiesongfestival 2023? Volgens de bookmakers is het niet meer spannend

Als we de bookmakers mogen geloven wint Loreen zaterdag overtuigend voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival. Zij geven Zweden namelijk bijna 50 procent kans op de overwinning. Enkel Finland lijkt haar nog enigszins te kunnen bedreigen.

Loreen pakte in 2012 een verpletterende overwinning op het Eurovisiesongfestival met het iconische nummer Euphoria. En nu keert ze terug met Tattoo. Daarmee is Loreen al maandenlang de absolute topfavoriet om het Eurovisiesongfestival te winnen.

Eind vorige week zag het er even naar uit dat we bij de bookmakers opnieuw wat spanning zouden krijgen. Finland, met het opvallende nummer Cha Cha Cha van Käärijä, was toen namelijk aan een kleine opmars bezig. Beide landen kwamen dinsdag echter in actie in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival, waarbij ze zich ook allebei plaatsen voor de finale van komende zaterdag.

Zweden voor Finland

Tijdens die show lijkt vooral Loreen veel indruk te hebben gemaakt. Volgens de bookmakers zijn haar winstkansen deze week namelijk gestegen van 39 naar 49 procent. Finland daarentegen verloor licht terrein en heeft nu 20 procent kans op eindwinst zaterdag.

Daarmee doen beide landen wel nog steeds heel wat beter dan de andere concurrenten. Op een derde plaats vinden we namelijk titelverdediger Oekraïne met 7 procent winstkans. Daarna volgen Frankrijk en Spanje met elk ‘amper’ 4 procent kans. België staat op dit moment – na veelbelovende repetities – op een zeer verdienstelijke 21ste plaats.

Kijk hier naar het optreden van Loreen in de halve finale van het Eurovisiesongfestival:

De finale van het Eurovisiesongfestival is zaterdag 13 mei vanaf 20.55 uur te bekijken op Eén.

Meer
Lees meer...