Eurovisiesongfestival: Zo klinkt Loreen van topfavoriet Zweden tijdens laatste repetitie

Eurovision Week is officieel van start gegaan en dus is het niet lang meer voor we weten wie Kalush Orchestra zal opvolgen en het Eurovisiesongfestival 2023 zal winnen. Volgens de bookmakers is dat nog steeds Loreen, die elf jaar na haar eerste overwinning opnieuw meedoet. De Zweedse zangeres maakte tijdens de laatste repetitie alvast opnieuw indruk.

Dinsdagavond staat in Liverpool de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2023 op de planning. Dan proberen vijftien landen een plaats in de Grote Finale van komende zaterdag 13 mei af te dwingen. Tien van hen zullen zich ook effectief weten te kwalificeren.

Topfavoriet Loreen

Niemand twijfelt eraan dat bij die qualifiers ook Zweden zal zitten. Zij zijn volgens de bookmakers namelijk nog steeds topfavoriet om de wedstrijd dit jaar te winnen. Dat zou meteen hun zevende overwinning zijn, waarmee ze mede recordhouder zouden worden samen met Israël.

Voor die overwinning rekent Zweden dit jaar opnieuw op Songfestivallegende Loreen. Zij pakte in 2012 een verpletterende overwinning met het iconische nummer Euphoria. En nu keert Loreen terug met Tattoo. Daarmee is ze al maandenlang de absolute topfavoriet om het Eurovisiesongfestival te winnen.

Zwevend paneel

Die status heeft Loreen opnieuw kracht bijgezet met een indrukwekkende tweede dress rehearsel. Daarbij toonde ze uiteraard opnieuw dat ze nog steeds over een indrukwekkende stem beschikt. Het podium ziet er wel iets anders uit dat tijdens de nationale voorronde in Zweden. Daar maakte Loreen namelijk gebruikt van een gigantisch paneel dat boven haar zweeft. Dat originele paneel weegt echter maar liefst 1,5 ton en kan daardoor in de arena in Liverpool niet gebruikt worden. Dinsdag zien we haar dus met een kleiner en lichter paneel op het podium staan.

Kijk hier naar Loreen op de turquoise lopen op Eurovisie:

@eurovision Just Loreen bringing the fire ??? #Eurovision2023 #Eurovision @Loreen ♬ original sound – Eurovision
Meer
Lees meer...