Eurovisiesongfestival: Oostenrijk gaat voor uptempo-song die op weg is om TikTok-hit te worden

Het Eurovisiesongfestival komt steeds dichterbij en dus kennen we steeds meer inzendingen. Een van de nieuwste aanwinsten in het lijstje is de inzending van Oostenrijk. Dat land kiest voor Teya & Salena met hun uptempo nummer Who The Hell Is Edgar?. Op TikTok doet het lied het alvast zeer goed.

De Belgische voorronde Eurosong, gewonnen door Gustaph, dateert al van januari. Ondertussen heeft Gustaph ook zijn videoclip gelost én maakte hij bekend dat hij drie achtergrondzangeressen zal meenemen. In andere landen wordt echter nu pas gekozen wie hen zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival binnen twee maanden in het Verenigd Koninkrijk.

Een van die landen is Oostenrijk, dat wel eens veel kans zou kunnen maken op de eindoverwinning. Althans, als we TikTok mogen geloven.

Oostenrijk

Het land kiest dit jaar namelijk voor Teya & Salena. Het duo heeft een song gemaakt over de Amerikaanse schrijver en poëet Edgar Allan Poe. Die naam doet bij de meeste mensen niet meteen een belletje rinkelen, maar als je de Oostenrijkse inzending hebt gehoord, krijg je hem niet meer uit je hoofd.

De song is een uptempo-nummer die op het eerste zicht wel wat weg heeft van het lied Think About Things waarmee het IJslandse Daði Freyr normaal gezien ging deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in 2020. Ook Who The Hell Is Edgar? lijkt een beetje op een parodie op de hedendaagse manier van samenleven en vooral de ludieke tekst lijkt populair. Op TikTok lijken de meeste fans van het festival er alvast een nieuwe favoriet bij te hebben. Bij de bookmakers staat het lied momenteel op een negende plek.

Concurrent

Oostenrijk zal, net als onze Belgische inzending, voor het eerst aantreden in de tweede halve finale op donderdag 11 mei. Tijdens die halve finale zal het stemmen ook anders verlopen. De jury heeft namelijk geen inspraak meer, wat wil zeggen dat de finalisten worden gekozen door de kijkers.

Daarnaast zullen ook niet-deelnemende landen kunnen stemmen. Die stemmen zullen dan worden samengebracht onder de noemer ‘Rest of the World’ die net zoals alle andere landen 12 punten kunnen uitreiken. De kijkers uit die landen zullen online kunnen stemmen, maar zullen zich daarvoor wel moeten identificeren met een kredietkaart.

Bekijk de videoclip van de Oostenrijkse inzending hier:

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zijn op dinsdag 11 mei en donderdag 13 mei te volgen op Eén. De grote finale volgt op zaterdag 15 mei.

Meer
Lees meer...