Eurovisiesongfestival: Beluister hier de inzending van Nederland

Het Nederlandse duo Dion Cooper en Mia Nicolai heeft gisteren bekendgemaakt met welk lied ze hun land zullen gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat deden ze gisteren tijdens een live-event op de televisie. Het gaat om Burning Daylight, een lied over fouten maken.

In november liet het Nederlandse AVROTROS weten dat het Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) richting Liverpool zal sturen om het land te vertegenwoordigen. Het duo leerde elkaar kennen door Duncan Laurence, die het land in 2019 aan een overwinning hielp op het grote festival. Gisteren lanceerde het duo ook de song waarmee ze op het podium te zien zullen zijn.

Eurovisiesongfestival

Dat de komende editie van het Eurovisiesongfestival er een beetje anders zal uitzien, stond al even vast. Voor het eerst in lange tijd wordt het festival namelijk niet georganiseerd door het winnende land. Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne zal Liverpool in Engeland de gaststad worden. Daar zal het festival gepresenteerd worden door drie Britten en één Oekraïense.

Voor ons land zal Gustaph het Kanaal oversteken met zijn song Because of You. Daarmee zal hij eerst door de tweede halve finale op donderdag 11 mei moeten geraken. Tijdens die halve finale heeft de jury dit jaar geen inspraak. Dat betekent dat alle finalisten zullen worden gekozen door de kijkers zelf.

Nederland

In de eerste halve finale op 9 mei is het wel al de beurt aan onze noorderburen. Zij sturen dit jaar Dion Cooper en Mia Nicolai naar het grote Europese festival. De laatste maanden vroegen de Nederlanders zich al af wanneer het duo de song zou lossen, maar gisteren was het dus eindelijk zover.

Het lied Burning Daylight is een powerballad die Songfestival-kenners soms een beetje aan The Common Linnets uit 2014 doet denken. “Het gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn en dat als mensen ook pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten”, klinkt het bij Dion en Mia.

Toch lijken de bookmakers niet de grootste fans van het nummer. Voor de release van de song stond Nederland namelijk nog op een negende plek, maar nu moet het duo zich tevreden stellen met een elfde plek.

Beluister de Nederlandse inzending hier:

Het Eurovisiesongfestival is dit jaar op 9, 11 en 13 mei te volgen op Eén.

Meer
Lees meer...