Eurovisiesongfestival: Nederland maakt inzending voor 2023 al bekend

Terwijl de preselecties voor het Eurovisiesongfestival in België nog moeten beginnen, maakt ons buurland hun artiest al bekend. AVROTROS liet zonet weten dat Nederland het duo Dion Cooper en Mia Nicolai naar Liverpool zal sturen voor het grote Eurovisiesongfestival in mei 2023. Welk lied de twee zullen brengen is nog een geheim, maar toch is de Nederlandse openbare omroep alvast blij met zijn keuze.

Binnen iets meer dan een halfjaar is het tijd voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De komende editie zal een samenwerking zijn tussen de Groot-Brittannië en Oekraïne. Dat laatste land won de vorige editie, maar kan door de aanhoudende gevaren in het land geen eigen festival organiseren. Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat het festival in Liverpool zal gehouden worden en nu volgen zelfs al de eerste inzendingen. Ons buurland kiest dus alvast voor een onbekend duo.

Mia & Dion

Vandaag liet het Nederlandse AVROTROS weten dat het Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) richting Liverpool zal sturen om het land te vertegenwoordigen. Het duo leerde elkaar kennen door Duncan Laurence, die het land in 2019 aan een overwinning hielp op het grote festival.

Zowel Nicolai en Cooper hebben ook een individuele carrière waarin ze al verschillende singles uitbrachten. Maar nu gaan ze de krachten dus bundelen om de kans op een succesvolle deelname te vergroten. “Het zijn twee eigenzinnige jonge talenten die zelf ook songs schrijven en iets te vertellen hebben”, vertelt Eric van Stade van AVROTROS. “De selectiecommisie was zeer te spreken over hun song waarin hun stemmen prachtig samenkomen.” Het is nog even wachten voor ook het publiek die song te horen zal krijgen.

Bekijk hier alvast een korte clip van Mia en Dion:

Meer
Lees meer...