Joost Klein voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival

Joost Klein mag zijn droom waarmaken. De 26-jarige Nederlander mag volgend jaar zijn land namelijk vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival. Joost was daar de afgelopen maanden meermaals promotie voor aan ’t maken en is nu dus ook effectief gekozen.

“Joost Klein, droom groot!”, reageerde Joost Klein in een eerste reactie na het verlossende telefoontje van Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van het selectiecomité voor het Eurovisiesongfestival voor Nederland. Zij hebben namelijk de Nederlandse muzikant gekozen uit een recordaantal inzendingen. Die keuze is best opvallend, want de voorbije weken waren vooral namelijk van andere artiesten te horen en leek het dus alsof Joost Klein geen kans meer maakte. “Aan het einde van de rit gaan jullie trots zijn, hoe dan ook”, voegde hij er verder nog aan toe.

Friesenjung

“Zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie. Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast”, legt Twan van de Nieuwenhuijzen de keuze voor Joost Klein uit.

De muziek van Joost Klein is een unieke stijl, die een soort combinatie is tussen happy hardcore en poppunk. Hij scoorde al meerdere hits zoals Wachtmuziek en Ome Robert. Ook in het buitenland wist hij te scoren met Friesenjung, een bewerking van Englishman in New York. Daarna lanceerde Joost Klein zijn open sollicitatie voor het Eurovisiesongfestival, iets waarvoor hij veel steun kreeg van fans in binnen- en buitenland. Op sociale media reageren veel mensen dan ook enthousiast op de keuze voor Joost Klein.

Meer
Lees meer...