Andrew Tate moet voor Roemeense rechtbank verschijnen op beschuldiging van mensenhandel en verkrachting

Het proces tegen de Brits-Amerikaanse influencers Andrew (37) en Tristan Tate (35) kan doorgaan. Dat heeft een Roemeense rechtbank beslist. De twee worden aangeklaagd voor mensenhandel en verkrachting.

De rechtsgang tegen de broers Tate begon op 29 december 2022. De voormalige kickboksers en huidige zakenmannen en influencers werden toen samen met twee vrouwelijke medeplichtigen gearresteerd door DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat ze verdacht worden van mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben.

Mensenhandel en verkrachting

Uit het uitgelekte dossier bleek dat het ging om zwaarwichtige feiten. Het zou gaan om mensenhandel, verkrachting en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten. Ook zouden ze de zogenaamde loverboy-methode hebben gebruikt. Daarbij zouden Andrew en Tristen Tate vrouwen een relatie hebben beloofd, waarna ze hen “door middel van fysiek geweld, mentale intimidatie en dwang” verplicht hebben om pornografisch materiaal te produceren voor websites. De broers Tate ontkennen die beschuldigingen.

Na enkele maanden in voorarrest en later in thuisarrest te hebben gezeten, werden Andrew en Tristan Tate uiteindelijk in juni 2023 officieel aangeklaagd. Daarna was het aan de Roemeense rechtbank om te onderzoeken of de klacht rechtsgeldig was. Dat is nu gebeurd.

Beroep

Andrew en Tristan Tate gaan in beroep tegen die beslissing. Dat laat hun woordvoerder Mateea Petrescu weten. Volgens hun hoofdadvocaat Eugen Vidineac heeft de uitspraak van de rechtbank “geen wettelijke basis en motivering”. Een andere advocaat noemt de aanklacht “onwettig en ongegrond”. Door dat beroep is er nog niet beslist wanneer het proces tegen de broers Tate eventueel zal doorgaan.

Meer
Lees meer...