Roemeense autoriteiten hebben expliciet bezwarend materiaal over Andrew Tate in aanloop naar proces

De Britse omroep BBC heeft een 300 pagina’s tellende samenvatting van het dossier van de Roemeense autoriteiten vol bewijsmateriaal tegen influencer Andrew Tate kunnen inkijken. Die wordt beschuldigd van mensenhandel en verkrachting, iets wat ook in het expliciete document naar boven komt.

Op 29 december 2022 werd de omstreden voormalige kickbokser, zakenman en influencer Andrew Tate samen met zijn broer Tristan en twee vrouwelijke medeplichtigen gearresteerd door DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat ze verdacht worden van mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben.

Mensenhandel, verkrachting en aanzetten tot geweld

De aanklagers menen dat de broers Tate hun slachtoffers hebben gelokt volgens de zogenaamde loverboy-methode. Daarbij zouden ze hen een relatie hebben beloofd, waarna ze hen “door middel van fysiek geweld, mentale intimidatie en dwang” verplicht hebben om pornografisch materiaal te produceren voor websites. In maart zou Andrew ook een vrouw hebben verkracht, terwijl Tristan wordt verdacht van het aanzetten tot geweld.

Sinds hun arrestatie is de aanhouding van de broers Andrew en Tristan Tate meermaals met 30 dagen verlengd. Begin april zijn de twee onder huisarrest vrijgelaten, terwijl hun aanhouding ook daar nog enkele keren is verlengd. Aan die periode kwam een einde op 20 juni toen de Roemeense autoriteiten Andrew en Tristan Tate officieel aanklaagden. Hun huisarrest is recent omgezet naar gerechtelijk toezicht in afwachting van hun proces.

Expliciete getuigenissen

Het mag dus duidelijk zijn dat de Roemeense autoriteiten hun tijd hebben genomen om een groot dossier vol bewijsmateriaal te verzamelen tegen de broers Tate. Dat daar heel expliciete zaken in staan, bewijst het document van 300 pagina’s die de BBC kon inkijken.

Dat dossier bevat getuigenissen van verschillende vrouwen. Naar alle verwachting zullen de advocaten van Andrew en Tristan Tate de ontvankelijkheid van dat materiaal aanvechten. Daarvoor zullen ze de juistheid en de context van deze verklaringen in twijfel trekken.

Andrew Tate Tristan
Andrew en Tristan Tate – Bron: DANIEL MIHAILESCU/AFP via Getty Images

OnlyFans

De getuigen beweren dat ze onder bedreiging van verbaal en fysiek geweld expliciete en specifieke content moesten maken voor OnlyFans. Die accounts werden gecontroleerd door Georgiana Naghel, een van de twee Roemeense medebeklaagden van de Tates. Zij zou de betrokken vrouwen in sms-berichten hebben bedreigd door te zeggen hun “tanden te zullen breken” en hen “in het mortuarium te doen belanden”.

De vrouwen die voor de Tates moesten werken kregen volgens de getuigenissen maar een klein deel van de inkomsten die ze genereerden op OnlyFans. Bovendien waren er boetes als ze te lang pauzeerden, huilden of hun neus afveegden in beeld. Uit audioberichten van 2020 blijkt dat de broers Tate niet willen dat de vrouwen zelf toegang hebben tot hun accounts op Pornhub of OnlyFans.

“Ik wil ze niet vertellen dat ze OnlyFans hebben, ik wil dat dat geld door mij en jou wordt gebruikt, fuck them …”, klinkt het in een bericht van Tristan Tate. “Ik ga deze bitches tot slaaf maken. Ik ga ze nog meer uren en uren en uren laten werken.”

Verkrachting

Een vermeend slachtoffer van verkrachting zegt dat ze van Andrew Tate haar kleren moest uitrekken terwijl ze haar schoenen aanhield. Hij zou haar vervolgens in haar gezicht hebben geslagen. Tate hield tijdens de seks haar hoofd vast waardoor ze hem niet kon afwijzen. Ook zou hij ermee gedreigd hebben haar zwanger te maken of op te sluiten als ze negatief bleef doen. Volgens de aanklager was het vermeende slachtoffer “aan het huilen en bang omdat ze dacht dat Andrew Tate tot alles in staat was”.

Een andere vrouw zegt dat geweld tijdens de seks een manier was voor Andrew Tate om “frustraties te ventileren” als ze niet deed wat hij zei.

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer het proces tegen Andrew en Tristan Tate van start zal gaan. Sowieso kan het jaren duren voor er een uitspraak komt door de complexiteit van de zaak.

Meer
Lees meer...