Broers Andrew en Tristan Tate officieel aangeklaagd voor mensenhandel en verkrachting in Roemenië

De controversiële influencer Andrew Tate (36) en zijn broer Tristan Tate (34) zijn in Roemenië aangeklaagd voor mensenhandel, verkrachting en het opzetten van een criminele bende. Dat heeft de Roemeense aanklager laten weten in een mededeling.

Op 29 december 2022 werd de omstreden voormalige kickbokser, zakenman en influencer Andrew Tate samen met zijn broer Tristan en twee vrouwen gearresteerd door DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat ze verdacht worden van mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben.

De aanklagers menen dat de broers Tate hun slachtoffers hebben gelokt volgens de zogenaamde loverboy-methode. Daarbij zouden ze hen een relatie hebben beloofd, waarna ze hen “door middel van fysiek geweld, mentale intimidatie en dwang” verplicht hebben om pornografisch materiaal te produceren voor websites. In maart zou Andrew ook een vrouw hebben verkracht, terwijl Tristan wordt verdacht van het aanzetten tot geweld.

Opnieuw naar de cel?

Sinds hun arrestatie is de aanhouding van de broers Andrew en Tristan Tate meermaals met 30 dagen verlengd. Begin april zijn de twee onder huisarrest vrijgelaten, terwijl hun aanhouding ook daar nog enkele keren is verlengd. Volgens de Roemeense wet mogen aanklagers verdachten in totaal 180 dagen vasthouden.

Aan die periode komt nu dus een einde, waardoor de Roemeense autoriteiten Andrew en Tristan Tate officieel hebben aangeklaagd. Woensdagochtend moeten de broers voor een rechtbank in Boekarest verschijnen. Daar zal worden beslist over voorlopige hechtenis of huisarrest. De kans bestaat dus dat de twee opnieuw naar de cel moeten.

Nog geen datum voor proces

De zaak wordt vervolgens naar een voorbereidende kamer van de rechtbank gestuurd. Daar heeft de rechter 60 dagen de tijd om de dossiers te bekijken. Hij moeten daarna beslissen of de aanklacht wettelijk is. Pas dan zal er een proces volgen.

Meer
Lees meer...