Andrew en Tristan Tate moeten nog minstens maand langer in Roemeense gevangenis blijven

De aanhouding van Andrew (36) en Tristan Tate (34) en twee Roemeense vrouwen die hun handlangers waren, is opnieuw met 30 dagen verlengd. Daardoor blijven ze nog minstens tot 21 april in de cel in Roemenië.

Op 29 december 2022 werd de omstreden voormalige kickbokser, zakenman en influencer Andrew Tate samen met zijn broer Tristan en twee vrouwen gearresteerd door DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat ze verdacht worden van mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben.

De aanklagers menen dat de broers Tate hun slachtoffers hebben gelokt volgens de zogenaamde loverboy-methode. Daarbij zouden ze hen een relatie hebben beloofd, waarna ze hen “door middel van fysiek geweld, mentale intimidatie en dwang” verplicht hebben om pornografisch materiaal te produceren voor websites. In maart zou een van de broers ook een vrouw hebben verkracht, waarna de Roemeense autoriteiten zes slachtoffers hebben geïdentificeerd. 

Aanhouding meermaals verlengd

Sinds hun arrestatie is de aanhouding van de broers Andrew en Tristan Tate eerst van 24 uur verlengd naar 30 dagen. Hun advocaat ging later tegen die verlenging in beroep, maar kreeg daarbij ongelijk. Daarna zijn ook heel wat bezittingen van de broers in beslag genomen. Op 20 januari werd hun aanhouding opnieuw verlengd met 30 dagen, tot 27 februari. Op 22 februari volgde een nieuwe verlenging.

Daar zijn nu dus opnieuw 30 dagen bijgekomen. Daardoor moeten Andrew en Tristan Tate nog minstens tot 21 april in de gevangenis blijven in Roemenië. Dat schrijft Mail Online.

Maximum 180 dagen in voorarrest

Volgens de Roemeense wet mogen aanklagers verdachten in totaal 180 dagen vasthouden. Dat wil zeggen dat hun aanhouding na 21 april nog maximaal twee keer met 30 dagen verlengd kan worden voor er een proces is.

Volgens de Roemeense rechtbank beschikken de broers Andrew en Tristan Tate over voldoende financiële middelen waardoor er gevaar bestaat dat ze zouden vluchten als ze onder voorbehoud worden vrijgelaten. De twee Roemeense verdachten in de zaak zitten wel in huisarrest in afwachting van het proces. Het is nog niet duidelijk wanneer de broers Tate een echt proces krijgen.

Meer
Lees meer...