Roemeense politie neemt indrukwekkend wagenpark van Andrew Tate in beslag

De Roemeense politie heeft maar liefst elf luxeauto’s van influencer, voormalig kickbokser en notoire vrouwenhater Andrew Tate en zijn broer Tristan in beslag genomen. Die confisquering is het gevolg van de arrestatie van de broers op verdenking van mensenhandel en verkrachting.

Eind 2023 voelde de omstreden zakenman en influencer Andrew Tate de noodzaak om te tweeten naar klimaatactiviste Greta Thunberg dat hij 33 zeer vervuilende auto’s heeft. In de tweet gaf hij al aan hoeveel zijn Bugatti en twee Ferrari’s verbruikten. Daarnaast vroeg hij ook aan Greta Thunberg om haar e-mailadres zodat hij haar een volledige lijst kan sturen met zijn autocollectie en “hun respectievelijke enorme verbruik”. Greta’s antwoord liet niet lang op zich wachten. Ze stuurde terug: “Ja, vertel het me aub. Je kan me mailen via smalldickenergy@getalife.com”.

Andrew Tate vs. Greta Thunberg

Dat kon het zelfverklaarde alfamannetje Andrew Tate niet zomaar laten passeren. Eerst reageerde hij op de tweet van Thunberg met haar eigen woorden “how dare you?“.

Tien uur later deelde Tate ook een filmpje, waarin hij in een badjas een sigaar rookt. In het filmpje omschrijft hij Greta als een “slaaf van de matrix”. Volgens hem heeft iemand haar ervan overtuigd dat we de “mensen in de armoede moeten dwingen door hoge belastingen te eisen om ervoor te zorgen dat de zon stopt met warm te zijn”. Bij de video deelde hij ook de boodschap: “Bedankt om met je e-mailadres te bevestigen dat je een kleine penis hebt. De wereld was benieuwd. En ik ben het met je eens dat je een leven nodig hebt.” Hij vraagt in het filmpje ook om pizza waarbij hij duidelijk maakt dat hij niet wil dat de dozen gerecycleerd worden.

Arrestatie

Iets later werd Andrew Tate gearresteerd door DIICOT, een speciale eenheid van de Roemeense politie. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat het gaat om mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben. Volgens speculaties op sociale media zou het merk van de pizzadozen in de video van Tate hebben geholpen bij zijn arrestatie. DIICOT ontkent dat echter.

Inbeslagname auto’s

Aanvankelijk werden Andrew en Tristan Tate voor 24 uur vastgehouden, maar later werd hun arrestatie met 30 dagen verlengd. En nu hebben de Roemeense autoriteiten de wagens van de broers die zich in het Oost-Europese land bevonden in beslag genomen. Dat meldt de site Independent. De auto’s zouden gebruikt worden om “de kosten van het onderzoek te financieren”

Het gaat hierbij om in totaal elf auto’s met een waarde van vele miljoenen. De Roemeense website Gaudul publiceerde foto’s van de verschillende auto’s. Het ‘pronkstuk’ uit de collectie is een Bugatti Chiron van 2,9 miljoen dollar (2,73 miljoen euro). Met die wagen stond Andrew Tate op de foto bij de eerste tweet die hij haar Greta Thunberg stuurde. Daarnaast zouden er bij de in beslag genomen auto’s ook nog onder andere een Rolls-Royce Wraith Black Badge van 360.000 euro, een Aston Martin Vanquish S Ultimate van 250.000 euro, een Porscha Carrera 4S 911 992 van 120.000 euro, een BMW X6 M van 30.000 euro, twee Ferrari’s en een oldtimer Lada 1500 van zo’n 10.000 euro.

Meer
Lees meer...