Andrew Tate reageert kort op arrestatie via Twitter

Eerder vandaag werd Andrew Tate opgepakt in Roemenië. De zelfverklaarde vrouwenhater wordt al enkele maanden gezocht door de Roemeense autoriteiten in een zaak rond mensenhandel en verkrachting. Hij wist maandenlang te ontkomen, maar een video aan het adres van Greta Thunberg deed hem de das om.

Andrew Tate is terug op Twitter en dat zullen we geweten hebben. Hij zocht al meteen ruzie met de 19-jarige milieuactiviste Greta Thunberg. En die zorgde er uiteindelijk voor dat hij gearresteerd werd. Al lijkt hij het daar zelf niet helemaal mee eens te zijn.

Tate vs. Thunberg

Eerder deze week voelde Andrew Tate de noodzaak om te tweeten naar Greta Thunberg dat hij 33 vervuilende auto’s heeft. In de tweet gaf hij al aan hoeveel zijn Bugatti en twee Ferrari’s verbruikten, waarna hij aan Greta vroeg om haar e-mailadres te geven zodat hij haar een lijst kan sturen met zijn volledige autocollectie en “hun respectievelijke enorme verbruik”. Greta’s antwoord liet niet lang op zich wachten. Ze stuurde terug: “Ja, vertel het me aub. Je kan me mailen via smalldickenergy@getalife.com”. De tweet van Greta Thunberg werd in iets meer dan een dag tijd meer dan 3,3 miljoen keer geliked, waardoor de tweet nu al op de zesde plaats staat in de lijst met de meest gelikete tweets aller tijden. Daarnaast is het ook de op een na meest gelikete tweet van 2022.

Tate liet het er echter niet bij. Eerst reageerde hij op de tweet van Thunberg met haar eigen woorden “how dare you?“. Later reageerde hij op een reactie van voormalige MMA-vechter Jake Shields. Shields tweette dat “Andrew Tate en Greta Thunberg gewoon moeten stoppen met flirten en seks moeten hebben”. Daarop antwoordde Tate: “Ze is er niet klaar voor“. 

Tien uur later deelde Tate ook een filmpje, waarin hij in een badjas een sigaar rookt. In het filmpje omschrijft hij Greta als een “slaaf van de matrix”. Volgens hem heeft iemand haar ervan overtuigd dat we de “mensen in de armoede moeten dwingen door hoge belastingen te eisen om ervoor te zorgen dat de zon stopt met warm te zijn”. Hij beweert ook dat de miljoenen likes en retweets van de tweet van Greta van bots komen. Bij de video deelde hij tot slot ook de boodschap: “Bedankt om met je e-mailadres te bevestigen dat je een kleine penis hebt. De wereld was benieuwd. En ik ben het met je eens dat je een leven nodig hebt.” Hij vraagt in het filmpje ook om pizza waarbij hij duidelijk maakt dat hij niet wil dat de dozen gerecycleerd worden en die dozen leidden tot z’n arrestatie.

Arrestatie

Andrew Tate vluchtte enkele jaren geleden weg uit Groot-Brittannië nadat hij beschuldigd werd van verkrachting. Hij verhuisde naar Roemenië waar hij zich eerder dit jaar schuldig maakte aan mensenhandel. Bij huiszoekingen in zijn huis in Roemenië zouden twee vrouwen, een Amerikaanse en een Roemeense, gevonden zijn die daar tegen hun wil opgesloten werden. Sindsdien verhuisde Tate naar Dubai, maar sinds kort is hij terug in Roemenië. Tot op heden kon hij zich daar echter schuilhouden.

Maar in het filmpje dat Tate deelde op Twitter is het adres van de pizzeria te lezen op de dozen waardoor de politie kon achterhalen waar Andrew Tate zich precies bevond. Zo konden hij en z’n broer Tristan eindelijk opgepakt worden. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat het gaat om mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben.

Nadat het nieuws van de arrestatie van Tate bekendraakte stuurde Greta Thunberg nog een gevatte tweet de wereld in. Die luidde: “Dit is wat er gebeurt als je je pizzadozen niet recycleert”. Ook Tate zelf reageerde ondertussen op z’n arrestatie. Hij tweette: “De Matrix heeft z’n agenten gestuurd”. Daarmee verwijst hij dus opnieuw naar z’n theorie dat we allemaal in de Matrix leven en dat je door kritisch te denken aan die Matrix zou kunnen ontsnappen. Er doen ook verhalen de ronde dat de broers al weer vrijgelaten zijn, maar het is niet duidelijk of dat ook echt zo is.

Meer
Lees meer...