Hoe Twitterruzie met Greta Thunberg leidde tot arrestatie Andrew Tate in mensenhandelzaak

De afgelopen dagen was de wereld getuige van een online oorlogje tussen de voormalige kickbokser Andrew Tate en de 19-jarige milieuactiviste Greta Thunberg. Die ruzie kent nu een opvallende uitkomst, met de arrestatie van Andrew Tate in de zaak waarvoor hij al enkele jaren gezocht wordt.

Sinds kort is Andrew Tate opnieuw te vinden op Twitter. De zelfverklaarde vrouwenhater verloor z’n account daar een tijd geleden nadat hij tweette dat vrouwen “verantwoordelijkheid moesten dragen wanneer ze verkracht werden”. Maar door de overname van Twitter door Elon Musk kreeg Andrew Tate onder het motto van vrijheid van meningsuiting zijn account terug. En dat resulteerde in misschien wel de Twitter-fight van het jaar.

Thunberg vs. Tate

Eerder deze week voelde Andrew Tate de noodzaak om te tweeten naar Greta Thunberg dat hij 33 vervuilende auto’s heeft. In de tweet gaf hij al aan hoeveel zijn Bugatti en twee Ferrari’s verbruikten, waarna hij aan Greta vroeg om haar e-mailadres te geven zodat hij haar een lijst kan sturen met zijn volledige autocollectie en “hun respectievelijke enorme verbruik”.

Greta’s antwoord liet niet lang op zich wachten. Ze stuurde terug: “Ja, vertel het me aub. Je kan me mailen via smalldickenergy@getalife.com”. De tweet van Greta Thunberg werd in iets meer dan een dag tijd meer dan 3,3 miljoen keer geliked, waardoor de tweet nu al op de zevende plaats staat in de lijst met de meest gelikete tweets aller tijden. Daarnaast is het ook de op een na meest gelikete tweet van 2022.

Tate liet het er echter niet bij. Eerst reageerde hij op de tweet van Thunberg met haar eigen woorden “how dare you?“. Later reageerde hij op een reactie van voormalige MMA-vechter Jake Shields. Shields tweette dat “Andrew Tate en Greta Thunberg gewoon moeten stoppen met flirten en seks moeten hebben”. Daarop antwoordde Tate: “Ze is er niet klaar voor“.

Tien uur later deelde Tate ook een filmpje, waarin hij in een badjas een sigaar rookt. In het filmpje omschrijft hij Greta als een “slaaf van de matrix”. Volgens hem heeft iemand haar ervan overtuigd dat we de “mensen in de armoede moeten dwingen door hoge belastingen te eisen om ervoor te zorgen dat de zon stopt met warm te zijn”. Bij de video deelde hij ook de boodschap: “Bedankt om met je e-mailadres te bevestigen dat je een kleine penis hebt. De wereld was benieuwd. En ik ben het met je eens dat je een leven nodig hebt.” Hij vraagt in het filmpje ook om pizza waarbij hij duidelijk maakt dat hij niet wil dat de dozen gerecycleerd worden en dat lijkt nu vooral in zijn eigen nadeel te spelen.

Arrestatie

Andrew Tate vluchtte enkele jaren geleden weg uit Groot-Brittannië nadat hij beschuldigd werd van verkrachting. Hij verhuisde naar Roemenië waar hij zich eerder dit jaar schuldig maakte aan mensenhandel. Bij huiszoekingen in zijn huis in Roemenië zouden twee vrouwen, een Amerikaanse en een Roemeense, gevonden zijn die daar tegen hun wil opgesloten werden. Sindsdien verhuisde Tate naar Dubai, maar sinds kort is hij terug in Roemenië. Tot op heden kon hij zich daar echter schuilhouden.

Maar in het filmpje dat Tate deelde op Twitter is het adres van de pizzeria te lezen op de dozen waardoor de politie kon achterhalen waar Andrew Tate zich precies bevond. Zo konden hij en z’n broer eindelijk opgepakt worden. In het aanhoudingsbevel staat te lezen dat het gaat om mensenhandel en verkrachting. Daarbij zouden zes slachtoffers zich gemeld hebben.

Het nieuws bereikte uiteraard ook Greta Thunberg die zo het laatste woord had op Twitter. Daar stuurde de milieuactiviste nog deze zeer gevatte boodschap de wereld in: “Dit is wat er gebeurt als je je pizzadozen niet recycleert”. Ook deze tweet werd ondertussen al meer dan een miljoen keer geliket.

Meer
Lees meer...