Wie is Andrew Tate en waarom verdeelt hij het internet?

Je hebt de naam misschien al horen vallen. Andrew Tate is op dit moment een hot topic op sociale media. De voormalige kickboxer heeft gigantisch veel online volgers, maar krijgt enorm veel haat van vrouwen. Tate doet namelijk geregeld misogyne uitspraken, daarnaast doen er ook video’s de ronde waarin te zien is hoe hij vrouwen mishandeld.

De meest controversiële figuur op het internet is tegenwoordig Andrew Tate. De 35-jarige voormalige kickboxer heeft enorm veel fans, maar ook minstens evenveel haters. Dit is waarom Andrew Tate het internet verdeeld.

Andrew Tate

De Brits-Amerikaanse Andrew Tate is een voormalige kickboxer, die in 2016 te zien was in de Britse versie van Big Brother. Tate moest het huis toen verlaten nadat beelden de ronde deden waarop te zien was hoe hij een vrouw sloeg met een broeksriem. Later brachten zowel Tate als de vrouw in kwestie een statement uit waarin ze zeiden dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde.

Sindsdien is Tate wel nog actief op sociale media, waar hij een gigantische fanbase wist te verzamelen. Dat deed hij voornamelijk door misogyne uitspraken te doen en andere statements waarmee hij de controverse opzoekt.

“Vrouwen zijn het bezit van mannen”

Enkele van de uitspraken van Tate zijn dat vrouwen thuis moeten blijven en dat ze niet mogen autorijden. Daarnaast is hij ook van mening dat vrouwen het bezit zijn van mannen. Vrouwen die het slachtoffer zijn van verkrachting moeten volgens hem dan weer “verantwoordelijkheid dragen voor het incident”. Zelf wil hij enkel vrouwen tussen de 18 en de 19 daten, want op hen kan hij een blijvende impact maken. Vrouwen die bijvoorbeeld 25 of 26 zijn (we herinneren jullie er even aan dat Tate zelf 35 is), hebben volgens Tate al te veel meegemaakt en te veel “d*ck” gehad.

Een andere video die veel gedeeld werd, is er eentje waarin hij uitlegt wat hij zou doen met een vrouw die hem beschuldigd van overspel. “Ik zou m’n machete bovenhalen en hem recht voor haar gezicht houden en haar bij haar nek vastgrijpen. Sh*t up bitch!” Daarnaast liet Tate ook al weten dat “depressie geen echte ziekte is” en dat mensen die zich depressief voelen “gewoon moeten verdergaan met hun leven”. Mensen die in therapie gaan, zijn volgens Tate dan weer “nutteloos”. Het dragen van een mondmasker tijdens de coronapandemie zou dan weer iets zijn voor lafaards, terwijl mensen die geen mondmasker dragen “moedig zijn en ballen hebben”.

@h3_podcast Ok great the word ‘imprint’ is ruined for me forever #andrewtate ♬ original sound – H3 Podcast

Verkrachting

Hoewel veel van deze opmerkingen gezien zouden kunnen worden als “een overdreven internet-persona” of een typetje dat Tate speelt, trekt hij deze dingen ook door in zijn dagelijkse leven. Zo wordt Tate beschuldigd van verkrachting. Dat is volgens hemzelf 40 procent van de reden waarom hij enkele jaren geleden verhuisde naar Roemenië. Daar zou het makkelijker zijn om aan deze beschuldigingen te ontsnappen.

Daarnaast zouden er eerder dit jaar huiszoekingen hebben plaatsgevonden in het huis van Tate in Roemenië. Daarbij zou het niet enkel gegaan zijn over de beschuldigingen van verkrachting, maar ook om beschuldigingen van mensenhandel. Er zouden twee vrouwen, een Amerikaanse en een Roemeense, gevonden zijn in zijn huis die daar tegen hun wil opgesloten werden.

TikTok

Misschien wel het grootste probleem rond Andrew Tate is zijn enorme populariteit bij (jonge) mannen. De video’s van Tate zijn zo razend populair op TikTok, daar werden ze in totaal al meer dan 11,6 miljard keer bekeken. Veel mensen vroegen zich daarom af hoe het kan dat de video’s niet verwijderd worden van het platform, aangezien het duidelijk gaat om haatdragende content. Verschillende mensen zijn daarbij zelfs van mening dat Tate “rape culture” verheerlijkt waarbij de slachtoffers de schuld krijgen van een verkrachting.

TikTok reageerde hier al op en liet weten dat “misogynie en andere haatdragende ideologieën en handelingen niet getolereerd worden op het platform”. “We werken eraan om deze content te beoordelen en actie te ondernemen wanneer het gaat om inbreuken tegen onze gebruikersvoorwaarden. We proberen deze steeds meer te versterken.”

Overigens willen beiden broers Paul vechten tegen Andrew Tate, omdat ook zij hem niet kunnen luchten. En als zelfs zij je niet kunnen uitstaan, dan weet je dat het serieus is.

@impaulsive ? ANDREW TATE VS LOGAN PAUL⁉️? #andrewtate #loganpaul #jakepaul #impaulsive #podcast ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic
Meer
Lees meer...