Andrew Tate is dan wel geband van sociale media, fanpagina’s blijven actief en zijn superpopulair

Sinds vorige week is Andrew Tate geband op Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en TikTok. Maar dat betekent niet dat de video’s van de voormalige kickbokser volledig van het internet verdwenen zijn. Integendeel. Fans van Tate blijven zijn (hoofdzakelijk) misogyne uitspraken verspreiden waarbij deze massaal bekeken worden.

Andrew Tate mag dan wel geband zijn van zowat elk socialemediaplatform, de video’s van de voormalige kickboksers blijven de ronde doen op het internet. Fans van Tate blijven fragmenten uit interviews delen en die worden ook massaal bekeken. Veel uitspraken van Tate worden gezien als misogyn en ableist. Daarnaast wordt de controversiële Tate ook verdacht van verkrachting en mensenhandel.

Sociale media

Omdat veel uitspraken van Tate ingaan tegen de gebruiksvoorwaarden van socialemediaplatformen werd zijn toegang tot Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en TikTok geweigerd. Maar dat betekent niet dat hij niet meer op deze platformen te vinden is. Video’s met de hashtag #AndrewTate werden zo ondertussen al 15,2 miljard keer bekeken op TikTok. Dat is nog eens meer dan een miljard meer sinds hij zelf van de app verbannen werd. En ook op YouTube blijft hij razend populair. De tien meest bekeken video’s over Andrew Tate op YouTube hebben samen meer dan 13 miljoen views. Het gaat daarbij ook om verschillende YouTube Shorts.

In een recente video van Andrew Tate, die door een van z’n vrienden verspreid werd, deelde Tate mee dat hij nu op een ander sociaal medium te vinden is. Het gaat daarbij om Rumble, een app die populair is in conservatieve en extreemrechtse milieus.

Andrew Tate

De Brits-Amerikaanse Andrew Tate is een voormalige kickbokser, die in 2016 te zien was in de Britse versie van Big Brother. Tate moest het huis toen verlaten nadat beelden de ronde deden waarop te zien was hoe hij een vrouw sloeg met een broeksriem. Later brachten zowel Tate als de vrouw in kwestie een statement uit waarin ze zeiden dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. 

Later groeide Tate uit tot een fenomeen op sociale media. Dat deed hij voornamelijk door misogyne uitspraken te doen en andere statements waarmee hij telkens de controverse opzoekt. Enkele van de uitspraken van Tate zijn dat vrouwen thuis moeten blijven en dat ze niet mogen autorijden. Daarnaast is hij ook van mening dat vrouwen het bezit zijn van mannen. Vrouwen die het slachtoffer zijn van verkrachting moeten volgens hem dan weer “zelf verantwoordelijkheid dragen voor het incident”. 

Zelf wil hij enkel vrouwen tussen de 18 en de 19 jaar daten, want op hen kan hij “een blijvende impact maken”. Vrouwen die bijvoorbeeld 25 of 26 zijn (we herinneren jullie er even aan dat Tate zelf 35 is), hebben volgens Tate al te veel meegemaakt en te veel “d*ck” gehad. Daarnaast liet Tate ook al weten dat “depressie geen echte ziekte is” en dat mensen die zich depressief voelen “gewoon moeten verdergaan met hun leven”. Mensen die in therapie gaan, zijn volgens Tate dan weer “nutteloos”. Het dragen van een mondmasker tijdens de coronapandemie zou iets zijn voor lafaards. Terwijl mensen die geen mondmasker dragen “moedig zijn en ballen hebben”.

Verkrachting

Hoewel veel van deze opmerkingen gezien zouden kunnen worden als “een overdreven internet-persona” of een typetje dat Tate speelt, trekt hij deze dingen ook door in zijn dagelijkse leven. Zo wordt Tate beschuldigd van verkrachting. Dat is volgens hemzelf 40 procent van de reden waarom hij enkele jaren geleden verhuisde naar Roemenië. Daar zou het makkelijker zijn om aan deze beschuldigingen te ontsnappen. 

Daarnaast zouden er eerder dit jaar huiszoekingen hebben plaatsgevonden in het huis van Tate in Roemenië. Daarbij zou het niet enkel gegaan zijn over de beschuldigingen van verkrachting, maar ook om beschuldigingen van mensenhandel. Er zouden twee vrouwen, een Amerikaanse en een Roemeense, gevonden zijn in zijn huis die daar tegen hun wil opgesloten werden.

Meer
Lees meer...