Vrijlating van controversiële influencer Andrew Tate gaat niet onopgemerkt voorbij

Ex-kickbokser en controversiële influencer Andrew Tate (36) en zijn broer Tristan (34) werden dit weekend vrijgelaten uit de Roemeense gevangenis en onder huisarrest geplaatst. Andrew is ondertussen weer actief op Twitter en er komen van alle kanten veel reacties. Ook animatieserie South Park reageert op zijn manier.

De Amerikaans-Britse influencer werd bekend door zijn deelname aan realityprogramma Big Brother in 2016. Toen werd hij uit het huis gezet omdat het op de camerabeelden leek alsof hij een vrouw sloeg. Daarna groeide Tate als influencer op bijvoorbeeld TikTok en YouTube, maar door zijn vrouwonvriendelijke uitspraken werd hij later verbannen van die platformen. Hij zei onder andere dat vrouwen zelf verantwoordelijk zijn wanneer ze verkracht worden en dat ze eigendom zijn van mannen.

Terug van weggeweest

Sinds eind december zaten Andrew en zijn broer Tristan vast in de Roemeense cel op verdenking van mensenhandel en verkrachting. Dit weekend werden de broers vrijgelaten nadat ze opnieuw in beroep gingen tegen de verlenging van hun straf. De twee broers werden nu onder huisarrest geplaatst.

Zijn terugkomst bleef niet onopgemerkt want Andrew ging meteen weer aan het tweeten. Zo postte hij een video waarin hij een sigaar rookt: “Ik zat sinds vorig jaar vast in een cel van drie meter. Ik heb een volledig heldere geest ontwikkeld.” Hij zegt nu zijn gsm niet meer te kunnen uitstaan, al doet zijn online activiteit sinds zijn vrijlating iets anders uitschijnen.

Verschillende volgers reageren opgetogen en geloven in zijn onschuld, terwijl anderen eerder de spot met hem drijven. Ook de Amerikaanse animatieserie South Park lachte de voormalige kickbokser uit. De recentste aflevering gaat over het personage Alonzo Fineski, een figuur met een opmerkelijk gelijkaardig uiterlijk. In de aflevering wordt de toxic masculinity coach opgepakt omdat hij een Roemeense mensenhandelaar en verkrachter zou zijn. Andrew reageerde dat de aflevering geniaal is, maar dat hij zal helpen om die te herschrijven eens zijn onschuld bewezen is.

Kijk hier naar het fragment van South Park:

Meer
Lees meer...